«Προπαγάνδα μέσω… Ρωσίας»

«Προπαγάνδα μέσω… Ρωσίας»Eνημέρωση από την κυβέρνηση για το θέμα των Ρώσων διπλωματών και απαντήσεις στις καταγγελίες του Ζόραν Ζάεφ για δωροδοκία Σκοπιανών από Ελληνες επιχειρηματίες ζητά η αντιπολίτευση. Η Ν.Δ. χαρακτηρίζει «κωμικό να επιχειρείται από κυβερνητικούς παράγοντες η συσχέτιση της παράνομης δράσης των Ρώσων διπλωματών με την καθολική αποδοκιμασία της συμφωνίας που υπέγραψαν οι Τσίπρας και Ζάεφ». 

Ακόμη πιο φαιδρό, σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «είναι να ισχυρίζονται ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες που μετείχαν και μετέχουν στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών έχουν τάχα υποκινηθεί ή και… πληρωθεί από σκοτεινά ρωσικά συμφέροντα».

Ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ., τόνισε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να κάνει το αυτονόητο: Να επικοινωνήσει σήμερα με τον κ. Ζάεφ και να μάθει ποιοι Ελληνες επιχειρηματίες επιχείρησαν να δωροδοκήσουν και ποιους. Περιμένουμε ακόμα ενημέρωση για το τι έχει συμβεί με τους Ρώσους διπλωμάτες». Η Eνωση Κεντρώων καταγγέλλει ότι «είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση στην Ελλάδα ενεργεί χωρίς Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, χωρίς έγκριση της Βουλής και χωρίς καμία ενημέρωση προς τα κόμματα».

Η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι «Τσίπρας και Καμμένος, οι πιο πειθήνιοι “yes men” των Αμερικανών, σε καμία περίπτωση δεν θα μειώσουν τις παλλαϊκές αντιδράσεις για την προδοσία της Μακεδονίας με θεωρίες συνωμοσίας».

Την ίδια ώρα, η Μόσχα αρνείται την ύπαρξη «ρωσικού δακτύλου» στα Σκόπια. Η ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια αναφέρει ότι «αναμένουμε από τη “μακεδονική” πλευρά (…) να διενεργήσει μια λεπτομερή και αντικειμενική έρευνα των εικασιών που διατύπωσαν μέλη της κυβέρνησης και να παρουσιάσει στην κοινή γνώμη, καθώς επίσης και στη ρωσική πλευρά, αληθινά γεγονότα και όχι κατασκευασμένα. Είναι αντιπαραγωγικό και ανεύθυνο να εκφοβίζονται οι πολίτες με μια πλασματική ρωσική απειλή».

Και η Ε.Ε. ανοίγει την πόρτα στην ΠΓΔΜ

Το «πράσινο φως» για τον έλεγχο της ετοιμότητας Αλβανίας και ΠΓΔΜ, ώστε τον Ιούνιο του 2019 (όπως αποφασίστηκε πρόσφατα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για τη Διεύρυνση) να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη των δύο χωρών στην Ε.Ε., έδωσε χθες ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Γιοχάνες Χαν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Σκόπια.

Οπως εξήγησε ο Χαν, η εξέταση αυτή θα επιτρέψει στην ΠΓΔΜ και τη γειτονική Αλβανία να εξοικειωθούν με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, αλλά και την Ε.Ε. να διαπιστώσει κατά πόσο είναι έτοιμες να συμμορφωθούν με αυτούς, ιδίως στα κεφάλαια που αφορούν το κράτος δικαίου.
«Ας αρχίσουμε τη δουλειά, έχετε ένα ραντεβού με την Ιστορία» είπε χαρακτηριστικά ο επίτροπος, υπενθυμίζοντας την ανάγκη μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, των δομών ασφαλείας και πληροφοριών, και της δημόσιας διοίκησης στην ΠΓΔΜ, αλλά και την κατά προτεραιότητα καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος. «Η πόρτα για την Ε.Ε. είναι ανοιχτή, αλλά εσείς και μόνο εσείς θα αποφασίσετε αν θα αδράξετε αυτήν την ευκαιρία», τόνισε ο Χαν, απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα