Εστειλε μπράβους στην Πολεοδομία

Σοκ προκαλεί το περιστατικό ξυλοδαρμού του προϊσταμένου της Πολεοδομίας στη Σαντορίνη από μπράβους, οι οποίοι φέρεται ότι πήγαν «συστημένοι» από συγκεκριμένο μεγαλοεπιχειρηματία του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες προειδοποίησαν το θύμα να μην ασχοληθεί ξανά με τις οικοδομικές δραστηριότητες συγκεκριμένου επιχειρηματία, ενώ η αγριότητα με την οποία τον χτύπησαν ήταν τόσο μεγάλη, ώστε κατέληξε στο νοσοκομείο.

Οπως κατήγγειλε η δημοτική Αρχή του νησιού, οι «φουσκωτοί» εμφανίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στην Υπηρεσία Δόμησης αναζητώντας τον προϊστάμενο και φωνάζοντας «ποιος είναι ο Παπαδόπουλος;». Οταν εκείνος τους απάντησε ότι είναι ο ίδιος, χίμηξαν πάνω του και τον έκαναν… σάκο του μποξ, απαιτώντας να επαναλάβει τρεις φορές ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά με την οικοδομική άδεια του επιχειρηματία! Στη συνέχεια, αφού έκαναν άνω κάτω την υπηρεσία, εξαφανίστηκαν.

Ο προϊστάμενος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο και από εκείνη τη στιγμή όλο το νησί μιλά για κάποιους που θέλουν να επιβάλουν τον νόμο της μαφίας. Ο δήμαρχος Αναστάσιος Ζώρζος έκλεισε χθες τον δήμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Παράλληλα, ζητά άμεση στελέχωση των υπηρεσιών και της Αστυνομίας, τονίζοντας ότι το νησί έχει πέντε εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και μετρημένους υπαλλήλους, όπως το θύμα της επίθεσης, που έχει στην αρμοδιότητά του έξι νησιά των Κυκλάδων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο φύλλο του Σαββάτου 7 Ιουλίου ο δήμαρχος Νίκος Ζώρζος απηύθυνε έκκληση μέσω της «δημοκρατίας» ώστε να στελεχωθεί το Αστυνομικό Τμήμα της Σαντορίνης (διαθέτει μόλις 29 άνδρες για συνολικά 1.800.000 τουρίστες). Τότε, ο κ. Ζώρζος είχε αναφερθεί και στην Πολεοδομία του νησιού, σημειώνοντας ότι ένας υπάλληλος -ο άνθρωπος που δέχθηκε την επίθεση- εργάζεται για έξι νησιά, την ώρα που εκδίδονται εκατοντάδες άδειες.

Για το περιστατικό κατέθεσαν χθες ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένος, Νίκος Μανιός και Αντώνης Συρίγος. Μάλιστα, κάνουν λόγο για «τραμπούκικη επίθεση στoν προϊστάμενο της Πολεοδομίας Σαντορίνης» και σημειώνουν ότι «πέρα από την αυτονόητη καταδίκη και την ανάγκη άμεσης εξιχνίασης και σύλληψης των δραστών, εγείρονται ερωτηματικά ως προς τα οργανωμένα συμφέροντα που λυμαίνονται το νησί».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα