Τίμησαν την αγία Μαρίνα στο νησί όπου ασκήτεψε ο όσ. Λουκάς

Τα είπαν Ιερώνυμος – Μπακογιάννης στην Αμπελο του ΚορινθιακούΤο Ιερό Μετόχι της Αγίας Μαρίνας στη νήσο Αμπελο του κορινθιακού κόλπου, εκεί όπου τον 10ο αιώνα ασκήτευσε ο όσιος Λουκάς, επισκέφθηκε χθες, ημέρα μνήμης της αγίας Μαρίνας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Το εν λόγω Μετόχι ανεγέρθηκε από τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας τη δεκαετία του ’80, όταν διακονούσε την Εκκλησία ως μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας. 

Την πανηγυρική θεία λειτουργία τέλεσε ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ συμπροσευχήθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας. Στους εορτασμούς στην Αμπελο παρέστησαν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης, άλλοι επίσημοι και εκατοντάδες πιστοί από τα χωριά Καρυώτι και Κυριάκι.

Στη θεία λειτουργία έλαβαν μέρος ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά Βοιωτίας αρχιμ. Σεραφείμ Παυλίδης με μέλη της αδελφότητας, ο πρωτοδιάκονος του Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών π. Δημήτριος Φωκιανός, ενώ έψαλε ο πρωτοψάλτης του πολιούχου Αθηνών Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Γεώργιος Δεμελής. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτό γεύμα, που παρατέθηκε στη φιλόξενη κατοικία του Ιωάννη Μπενέκου, ο οποίος επί πολλά χρόνια φροντίζει τον τόπο που ανήκει στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά και μερίμνησε, μεταξύ άλλων, για τη μεταφορά των πιστών στην Αμπελο.

Κατά την επίσκεψή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Βοιωτία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη. Μάλιστα, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέβασε μια φωτογραφία με τους δυο τους κατά τη συνάντησή τους στον λογαριασμό του στο facebook, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Συναντήσεις-πραγματικές ανάσες, που, όταν γίνονται έξω από γραφεία και μακριά από τυπικότητες, πολλές φορές είναι πιο ουσιαστικές. Στη Βοιωτία μας, της Αγίας Μαρίνας. Χρόνια πολλά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα