Ανοιγμα Κυριάκου σε Καραμανλή και Μεϊμαράκη

Ανοιγμα στον προκάτοχό του από  τον Κυριάκο, ο οποίος ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπεςΝέο άνοιγμα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναθέτοντάς του, με μια άκρως συμβολική κίνηση, την προεδρία της οργανωτικής επιτροπής του 12ου τακτικού συνεδρίου της Ν.Δ.

Αυτό, όπως ανακοινώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, θα διεξαχθεί στις 14 και τις 15 Δεκεμβρίου, εκτός και αν ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές ανατρέψουν τον σχετικό σχεδιασμό, με τον κ. Μητσοτάκη να επιδιώκει να εκπέμψει το μήνυμα της ενότητας της παράταξης, στον δρόμο προς τις κάλπες.

«Τελευταίο»

Η χθεσινή ήταν μια συνεδρίαση με έντονο προεκλογικό άρωμα, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι του διδύμου Τσίπρα – Καμμένου στην εξουσία», προεξόφλησε εκλογές έως τον Μάιο του 2019 και μάλιστα πρότεινε στον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές πριν από τη ΔΕΘ. «Ετσι, θα βρει και άλλοθι να μην ανέβει στη βόρεια Ελλάδα» σημείωσε, προσθέτοντας πως «για εμάς ωστόσο θερινή ραστώνη δεν υπάρχει».

Παρουσία και των δύο πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ναρκοθετεί το αύριο της χώρας με ψηφισμένα μέτρα και δεσμεύσεις» και εστίασε στο τέταρτο Μνημόνιο, στην υπερφορολόγηση και την εθνικά οδυνηρή Συμφωνία των Πρεσπών.

Προέβλεψε δε ότι στην προεκλογική περίοδο «θα υπάρξει τοξικότητα. Η κυβέρνηση θα κατασκευάσει εχθρούς, θα εργαλειοποιήσει θεσμούς, όχι μόνο τη Δικαιοσύνη, ίσως και το Σύνταγμα» και έκανε λόγο για το «πλήρως κοστολογημένο σχέδιο της Ν.Δ.», με μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια, μείωση της φορολογίας στα μερίσματα, 9% φορολογικό συντελεστή για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με πόρους 1 δισ. ευρώ και θέση για κάθε παιδί σε παιδικό σταθμό. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι αμέσως μόλις η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση, θα νομοθετήσει την ψήφο των ομογενών και θα προχωρήσει στην κατάργηση των νέων μόνιμων ειδικών και τομεακών γραμματέων που τοποθέτησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύσει στους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου.

Το μούσι δεν κράτησε για πολύ

Μικρής διάρκειας ήταν τελικά το νέο στιλ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα γένια ολίγων ημερών, όπως παρουσιάστηκε στην προχθεσινή συνάντησή του με τη Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων. Στην επόμενη δημόσια εμφάνισή του, χθες, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίστηκε φρεσκοξυρισμένος, επιστρέφοντας στη γνώριμη εικόνα του.

Ν.Δ.: Να μιλήσει και ο Τσίπρας  για το σκάνδαλο

Εξηγήσεις προσωπικά από τον πρωθυπουργό για «το σκάνδαλο της οικογένειάς του» ζητεί η Ν.Δ.

Μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων μέσω των οποίων, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, αποδεικνύεται η παρανομία της οικογένειας Τσίπρα, η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη επανήλθε χθες, διατηρώντας υψηλούς τους τόνους: «Χθες αποδείξαμε με αδιάσειστα στοιχεία ότι τα μέλη της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησαν με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα να πάρουν έργο του Δημοσίου ύψους 1.100.000 ευρώ. Σήμερα ξαναρωτάμε: Γιατί δεν δικάστηκαν, όπως ο νόμος ορίζει γι’ αυτές τις περιπτώσεις; Εξηγήσεις για το σκάνδαλο της οικογένειάς του οφείλει, πλέον, να δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός» τόνισε η κ. Σπυράκη, στην οποία απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η Ν.Δ. εξέδωσε μια ανακοίνωση που στην κυριολεξία είναι για ποινικό δικαστήριο, ήταν ένα συκοφαντικό λιβελογράφημα» σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, δε, πως «σε συνεργασία με ένα συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα, η Ν.Δ. προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα σε αυτό το σκοτάδι», μιλώντας για «ψευδείς», «ανυπόστατες» και «συκοφαντικές» αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο θέμα παρενέβη και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος: «Συκοφαντική, ψευδής και θρασύτατη η κατηγορία της Ν.Δ. για φωτογραφική ρύθμιση. Η συγκεκριμένη ρύθμιση ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝ.ΕΛ., τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ, δηλαδή ήταν ένας νόμος για τον οποίο υπήρχε ευρύτερη συναίνεση» σημείωσε.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα