Ιδιοκτήτες εφημερίδων: Πυρά στην κυβέρνηση για την αδράνεια στην υιοθέτηση μέτρων υπέρ του Τύπου

Αυστηρή κριτική προς την κυβέρνηση ασκεί η Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) με φόντο τη μεγάλη κρίση που διέρχεται ο έντυπος Τύπος στην Ελλάδα, αλλά και την αδράνεια που επιδεικνύουν οι κυβερνητικοί αρμόδιοι στα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εφημερίδες. Σε ανακοίνωσή της η ΕΙΗΕΑ εκφράζει την απογοήτευσή της για τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση στη συνεδρίαση του Ecofin της 13ης Ιουλίου, όπου και συζητήθηκε το θέμα του ΦΠΑ στις ηλεκτρονικές εκδόσεις. «Παρά την κρίση που μαστίζει τον χώρο των εκδόσεων και τον Τύπο ειδικότερα και παρά τις θετικές τοποθετήσεις πολλών κρατών-μελών, η κυβέρνηση επέλεξε τη σιωπή και την παραπομπή του θέματος στις καλένδες» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ένωση και καταλήγει:

«Αυτή η στάση αποδεικνύει ότι οι κυβερνώντες ενδιαφέρονται για τον Τύπο μόνο στα λόγια, ενώ γνωρίζουν ότι, στην εποχή των ψευδών ειδήσεων και της επικίνδυνης ελαφρότητας του διαδικτύου, ο Τύπος αποτελεί τη μοναδική πηγή αξιόπιστης και ποιοτικής ενημέρωσης και διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος». Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στην ΕΙΗΕΑ με… μισόλογα.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση επεξεργάζεται τώρα πρόταση για την τροποποίηση της οδηγίας, ώστε να επιτρέψει στα κράτη μέλη, εάν το επιθυμούν, να μειώσουν τον ΦΠΑ στα ηλεκτρονικά βιβλία, στις ηλεκτρονικές εφημερίδες και στα ηλεκτρονικά περιοδικά» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ακόμη ότι το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο συμβούλιο του Οκτωβρίου. Πρακτικά, όμως, η κυβέρνηση συνεχίζει να μεταθέτει τη λύση δίνοντας υποσχέσεις με… λόγια του αέρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα