Ατόπημα Κοντονή μετά την προσωρινή απόφαση του ΣτΕ για τις Πρέσπες

Την ώρα που το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής (φωτό) προχώρησε σε μια ανεπίτρεπτη κίνηση, σχολιάζοντας με προκλητικό τρόπο απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.Εκμεταλλευόμενος επικοινωνιακά μια δικαστική απόφαση, που έχει μάλιστα προσωρινό χαρακτήρα, ο υπουργός άδραξε την ευκαιρία να επιτεθεί για πολλοστή φορά σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τους για αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με την εν λόγω συμφωνία.

Ο κ. Κοντονής, παραβλέποντας τον θεσμικό ρόλο του, σχολίασε την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση των Παμμακεδονικών Οργανώσεων για αναστολή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Με μια σκληρή δήλωσή του, έκανε λόγο για απόφαση «κόλαφο στους ακροδεξιούς και πατριδοκάπηλους, οι οποίοι επί εβδομάδες επιδίδονται σε βιαιότητες και ακρότητες με ισχυρισμούς περί “παραδόσεως” και “προδοσίας”», ενώ ταυτόχρονα απέκρυψε το γεγονός πως η κύρια αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί τον Δεκέμβριο, ενώπιον της Ολομέλειας του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.

Πολλοί μίλησαν για φτηνή επικοινωνιακή πολιτική, ενώ νομικοί κύκλοι ερμήνευσαν τη δήλωση Κοντονή για την επίμαχη απόφαση ως προσπάθεια να προκαταλάβει την κρίση των συμβούλων Επικρατείας, καθώς το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών παραμένει ανοιχτό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα