Πώς μπορεί να «πέσει» η Συμφωνία των Πρεσπών

Ηχηρή παρέμβαση του Κρις Σπύρου, που με αναλυτικά ιστορικά στοιχεία διέλυσε την προπαγάνδα της ΠΓΔΜΠαρέμβαση για το Σκοπιανό έκανε ο πρώην βουλευτής της Πολιτειακής Βουλής του Νιου Χάμσαϊρ και πρώην πρόεδρος του Σώματος Κρις Σπύρου (φωτό). Στην ομιλία του με θέμα «Ποιος ο λόγος της Συμφωνίας των Πρεσπών;» δήλωσε με νόημα πως τα Σκόπια θα έπρεπε να ονομαστούν «Σλαβική Δημοκρατία δίπλα στη Μακεδονία». «Αυτή την ονομασία προτείνω αν οι γείτονές μας θέλουν να έχουν το Μακεδονία στο όνομά τους» δήλωσε. 

Την ίδια ώρα, δεσμεύτηκε πως οι Ελληνοαμερικανοί θα ζητήσουν στον Αμερικανό πρόεδρο να ασκήσει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Καλύτερα ένας Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, χωρίς το Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων, παρά ένας Δημοκράτης πρόεδρος με Σλαβική Μακεδονία», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, εξήγησε πως αντί του «Βόρεια Μακεδονία» εκείνος θα αποκαλεί τη χώρα «Μακεδονία της Κομμουνιστικής Διεθνούς».

Παρουσιάζοντας αναλυτικά ιστορικά στοιχεία για να εξηγήσει τον παραπάνω όρο, είπε πως το 1924 έγινε το 3ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, το οποίο χαρακτήρισε «θεμέλιο της Μακεδονίας της Κομιντέρν». Στη συνέχεια, όπως είπε, το 1934, στο παγκόσμιο συνέδριο της Κομιντέρν, «ένα από τα ηγετικά στελέχη του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Γκέοργκι Διμιτρόφ, πρότεινε την ίδρυση ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους που θα απαρτιζόταν από τρεις περιοχές, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας». Αναφέρθηκε, τέλος, στον Βασίλ Ιβανόφκσι, στον «πιο διάσημο εκδότη και προπαγανδιστή για την ανεξαρτησία του μακεδονικού έθνους», ο οποίος, όπως είπε, δημοσίευσε άρθρο με ολόκληρο τον ιστορικό αγώνα για την ανεξαρτησία της Μακεδονίας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα τρία μέρη της. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τον λόγο έλαβε και η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα, που εξήγησε τους λόγους ακυρότητας της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, όπως ότι στηρίζεται σε πλαστά ιστορικά στοιχεία και ότι παραβιάζει βιαίως τις Αρχές του δημόσιου Διεθνούς Δικαίου.

Στην επιτυχημένη εκδήλωση, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας και διεξήχθη στην κατάμεστη αίθουσα της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, παρέστησαν -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα