ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ! Γενέθλια στη φυλακή για τον Κούκλατζη

Αύριο γίνεται 28 ετών ο όμηρος της Τουρκίας • Δεν αποκλείει προφυλάκιση 18 μηνών για τους ομήρους ο Φ. ΚουβέληςΜέσα στη φυλακή της Αδριανούπολης, όπου κρατείται αναίτια από τις 2 Μαρτίου, θα περάσει αύριο τα 28α γενέθλιά του ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης. Ο καλύτερός του φίλος, ο άνθρωπος με τον οποίο μεγάλωσε μαζί, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή δεν έκρυψε την αγωνία των γονιών και των κοντινών του ανθρώπων, τόνισε ωστόσο ότι ο αξιωματικός είναι καλά και πως δεν έχει χάσει το κουράγιο του. «Ο Δημήτρης είναι καλά, όσο μπορεί να είναι καλά κάποιος που είναι κλεισμένος σε λίγα τετραγωνικά μέτρα» είπε. «Σε κάθε συνάντηση με τους γονείς του δείχνει δυνατός. Δεν έχει χάσει την ελπίδα του. Μας στέλνει χαιρετίσματα. Ελπίζει σε κάτι σύντομο, σε ένα αίσιο αποτέλεσμα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως στις φυλακές «του συμπεριφέρονται πολύ καλά, δεν υπάρχει κανένα παράπονο». 

Σύμφωνα με τον στενό φίλο του Δημήτρη Κούκλατζη, όλοι, γονείς και φίλοι, περιμένουν αγωνιωδώς την κάθε Παρασκευή, την ημέρα δηλαδή του επισκεπτηρίου στην Αδριανούπολη. «Οι γονείς του Δημήτρη αντέχουν. Προσπαθούν να είναι δυνατοί. Δυστυχώς, όμως, τα σημάδια της κόπωσης γίνονται ολοένα και πιο εμφανή. Μετά και την τελευταία απόφαση δεν είπαν τίποτα» είπε, προσθέτοντας πως αυτό που ζητά η οικογένεια από την τουρκική πλευρά είναι να τους απαγγελθεί επιτέλους κατηγορία. Κι ενώ οι δύο Ελληνες βιώνουν τον δικό τους γολγοθά στην Τουρκία, η Αθήνα, μετά και τη νέα απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης, έχει εντείνει τις επιθέσεις στην Αγκυρα, αφού οι Ελληνες αξιωματούχοι εκφράζουν ανοιχτά και καθημερινά την έντονη δυσαρέσκειά τους κατά της γείτονος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης επέκρινε τη γείτονα για την αδιαλλαξία της, χαρακτηρίζοντας τη σύλληψη των δύο ανδρών «πολιτική επιλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν». Εξέφρασε δε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο οι δύο στρατιωτικοί να παραμείνουν για 18 μήνες προφυλακισμένοι, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι δεν επετράπη στην ελληνική πλευρά να εκπροσωπηθεί στον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων τους. «Μόλις παρήλθε το δεκαήμερο, κατάλαβα ότι θα κρατήσει αρκετό διάστημα η κράτησή τους» σημείωσε, δηλώνοντας αδυναμία να προσδιορίσει τον χρόνο αποφυλάκισής τους.

Τόνισε δε πως για την Αθήνα δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στη Βουλή, επιτέθηκε στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντας την παραμονή των στρατιωτικών στελεχών μας στις φυλακές της Αδριανούπολης «παράνομη, αδικαιολόγητη, εχθρική και πολιτικά απαράδεκτη», πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που δεν υπάρχει καν κατηγορητήριο.

Κατηγόρησε δε τη γειτονική χώρα ότι με τη στάση της απέναντι στην υπόθεση Μητρετώδη και Κούκλατζη παραβιάζει το άρθρο 6 της Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για δίκαιη δίκη, ενώ ξεκαθάρισε πως αυτή η στάση είναι αντίθετη στον «ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα