Νέο παραλήρημα του Κοτζιά εναντίον όσων δεν… κατάλαβαν πόσο καλά «διαπραγματεύτηκε»

Με ένα νέο… παραλήρημα ο Νίκος Κοτζιάς προσπάθησε να δικαιολογήσει την ταπεινωτική και εθνικά επικίνδυνη παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία»……σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και μεταδόθηκε απευθείας από το Κανάλι της Βουλής,
με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, καθώς κατά κανόνα είχαν προσκληθεί πρόσωπα που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της συμφωνίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών έβαλε κατά πάντων, καταγγέλλοντας συστηματική προσπάθεια να μειωθούν το «εύρος» και το «βάθος» των κερδών της Ελλάδος από τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια. «Ούτε κι εμένα μου αρέσει το “Βόρεια Μακεδονία”, αν με ρωτάτε πώς θα ήθελα να λέγονται θα σας έλεγα Βόρεια Αλάσκα» είπε, υποστηρίζοντας πως όταν κάνεις διακρατικές συμφωνίες «κάτι παίρνεις και κάτι δίνεις» και πως δεν γίνεται να καταλήξεις κάπου «χωρίς συμβιβασμό».

Για Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ

Την ίδια ώρα, επιτέθηκε ευθέως στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για ανηθικότητα από όσους «τότε τα έδωσαν όλα, τότε έκαναν υποχωρήσεις και τώρα κάνουν τους σκληρούς». Κι αυτό διότι, όπως υποστήριξε, σε ό,τι αφορά τη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία στο όνομα της γειτονικής χώρας, αυτό είχε ήδη συμφωνηθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Είχε προηγηθεί η «πύρινη» παρέμβαση του Κώστα Ζουράρι, που μίλησε για «ακρωτηριασμό» των Μακεδόνων με την παραχώρηση του ονόματος. «Αισθανόμαστε δωρητές σωμάτων και οργάνων» είπε, εξηγώντας πως και ο ίδιος και οι υπόλοιποι Μακεδόνες νιώθουν σαν να έχουν πάθει «σμίκρυνση κεφαλής». «Το στραβό όνομα φέρνει δυστυχίες» πρόσθεσε, φέρνοντας όλους προ των ευθυνών τους, αν και ο κ. Κοτζιάς, που τον διαδέχθηκε στο βήμα, δεν θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει σε όσα είπε.

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα