«Γυριστή» Τραμπ υπέρ της CIA

Κατηγορεί τώρα ανοιχτά τον Πούτιν για ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑΑπό τη
Νεκταρία Καρακώστα

Ενώ την περασμένη Δευτέρα, έχοντας απέναντί του τον Ρώσο πρόεδρο, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δίστασε να «αδειάσει» τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, δηλώνοντας «πίστη» στα λεγόμενα του «τσάρου», σε συνέντευξή του στο CBS ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε μια εντυπωσιακή… κωλοτούμπα, καθώς υπερασπίστηκε με θέρμη τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και εξαπέλυσε βολές κατά του Πούτιν, χαρακτηρίζοντάς τον προσωπικά υπεύθυνο για την καταγγελλόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

«Ως αρχηγός μιας χώρας θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος, όπως εγώ θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για τα πράγματα που συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα» τόνισε ο Τραμπ. Παρ’ όλα αυτά, όπως ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος, ο Τραμπ κάλεσε τον Πούτιν το φθινόπωρο στην Ουάσινγκτον
.
Το καλό κλίμα της συνάντησης των δύο ανδρών στη φινλανδική πρωτεύουσα διαδέχτηκαν -ήδη- τα σύννεφα στις αμερικανορωσικές σχέσεις, τα οποία ο «τσάρος» απέδωσε σε δυνάμεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ που είναι «έτοιμες να θυσιάσουν τα συμφέροντα των συμμάχων τους, ακόμη και τις εγγυήσεις για την ίδια τους την ασφάλεια». Μιλώντας στους πρεσβευτές της Ρωσίας, ο Πούτιν δεν δίστασε να συνδέσει την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών με τη συνθήκη για τον περιορισμό του αριθμού των πυρηνικών όπλων ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ!

Στη φυλακή

Την προφυλάκιση της Μαρίας Μπούτινα (φωτό) με την κατηγορία ότι ενεργούσε ως πράκτορας της ρωσικής κυβέρνησης διέταξε χθες Αμερικανός δικαστής. Η 29χρονη κοκκινομάλλα, που ζούσε στην Ουάσινγκτον και είναι γνωστή για τις σχέσεις της με τους συντηρητικούς κύκλους της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, είχε τεθεί στο στόχαστρο του FBI από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της στις ΗΠΑ (Αύγουστος 2016), για να συλληφθεί τελικά λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση κορυφής Τραμπ – Πούτιν. «Τραβηγμένες από τα μαλλιά» χαρακτήρισε τις αξιώσεις που προέβαλαν οι ΗΠΑ προς την Μπούτινα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπ. Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα