«Πόλεμος» για την Airtickets

Η Tripsta δεν προστάτεψε τον ιστότοπο, λέει ο ιδρυτής του Δημ. Κοντογεώργος. Συνεχίζει η ιστοσελίδα να λειτουργείΛίγες ημέρες μετά το «κανόνι» του ομίλου Tripsta (airtickets, travelplanet24, κ.ά.), ο ιδρυτής του airtickets.gr, που είχε πωλήσει το μερίδιό του στον πρώτο, Δημήτρης Κοντογεώργος, υποστηρίζει ότι ο όμιλος Tripsta δεν προστάτευσε τη λειτουργία και τη φήμη του airtickets.gr. 

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Κοντογεώργου, «η μεγάλη αναγνωρισιμότητα στο ευρύ κοινό και η δυναμική του airtickets.gr, που εδραιώθηκε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την εμπιστοσύνη των πελατών της, αποτελούν τους λόγους για τους οποίους αρκετά δημοσιεύματα, στην προσπάθειά τους να αποκωδικοποιήσουν τις εξελίξεις, συνέδεσαν λανθασμένα τα οικονομικά προβλήματα του ομίλου Tripsta με το airtickets.gr».

Ο ιδρυτής του airtickets.gr υποστηρίζει: «Η πραγματικότητα είναι ότι η δραστηριότητα του airtickets.gr υπήρξε κερδοφόρα όλα τα χρόνια λειτουργίας της, τόσο πριν όσο και μετά την εξαγορά της από τον όμιλο Tripsta, με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς να το επιβεβαιώνουν στο ακέραιο. H Αirtickets Α.Ε., ως η πλέον υγιής εταιρία του ομίλου Tripsta, επωμίστηκε μέσω της ΙΑΤΑ το σύνολο της χρηματοδότησης του ομίλου».

Σημειώνεται επίσης ότι η Αirtickets A.E., ύστερα από την ολική εξαγορά της από τον όμιλο Τripsta τον Μάρτιο του 2015, βρέθηκε κάτω από τη νέα διοίκηση του ομίλου, ενώ ο ίδιος παρέμεινε τιμητικά πρόεδρος της Airtickets A.E. μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, χωρίς να έχει ουδέποτε διατελέσει πρόεδρος του ομίλου Τripsta.

Το «κανόνι»

Ακριβή στοιχεία για το «κανόνι» της Tripsta δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά εκτιμάται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Αιτία της κατάρρευσης, οι οφειλές στις αεροπορικές εταιρίες, που φαίνεται ότι ξεπερνούν τα 70.000.000 ευρώ. Η διοίκηση της Tripsta, πάντως, ανακοίνωσε ότι το airtickets.gr θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ιστοσελίδα σύγκρισης αεροπορικών εισιτηρίων και όχι πώλησης…

Τα δύο διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία κατείχαν σχεδόν το 40% της ελληνικής αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου, απασχολώντας περίπου 200 εργαζομένους. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, ο Γερμανός Ph. Bringman, είχε συμφωνήσει να ρυθμίσει τις οφειλές σε δόσεις, αλλά η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή για τη διατήρηση της επιχείρησης εν ζωή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα