ΕΟΦ: Ανακάλεσε παρτίδα παιδικού εμβολίου για τη μηνιγγίτιδα

Σε ανάκληση παρτίδας παιδικού εμβολίου για τη μηνιγγίτιδα της εταιρίας GlaxoSmithKline AEBE προέβη χθες ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), έπειτα από πρόβλημα που εντοπίστηκε σε συστατικό του εμβολίου. Να σημειωθεί ότι η απόφαση του ΕΟΦ εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, ανακαλείται η παρτίδα Μ16104 του φαρμακευτικού προϊόντος MENVEO P.SO.IN.SO 0,5ml (συζευγμένο εμβόλιο έναντι του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδων A, C, W135 και Υ).

Η απόφαση για την ανάκληση ελήφθη μετά τη διαπίστωση ασυνήθιστης εμφάνισης του συστατικού Men A, ενός ολιγοσακχαρίτη του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδων Α, που έμοιαζε με τζελ (γέλη). Το συγκεκριμένο πρόβλημα διαπιστώθηκε έπειτα από ελέγχους που διενεργήθηκαν, κατόπιν σχετικών αναφορών από την ελληνική αγορά, και αποδίδεται στον χειρισμό του προϊόντος μετά τον αυτοματοποιημένο έλεγχο των φιαλιδίων. Αναγνωρίζεται εύκολα κατά τον οπτικό έλεγχο του προϊόντος από τους επαγγελματίες υγείας. «Η εταιρία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά» αναφέρει ο ΕΟΦ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα