Στο φως η απόφαση για τη γενική επιστράτευση

Το τετρασέλιδο πρακτικό του Υπουργικού Συμβουλίου της 20ής Ιουλίου 1974 για την κήρυξη της γενικής επιστράτευσης, το οποίο δεν είχε δει έως σήμερα το φως της δημοσιότητας……παρέδωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με αφορμή τη συμπλήρωση 44 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Στο ιστορικό ντοκουμέντο από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον τότε πρωθυπουργό Αδαμάντιο Ανδρουτσόπουλο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Λαβών τον λόγον ο κ. Υπουργός Εθνικής Αμύνης προτείνει όπως, επί σκοπώ αντιμετωπίσεως αμυντικών αναγκών της Χώρας, λόγω της εκ της εχθρικής εισβολής εις Κύπρον επιβουλής εναντίον της Πατρίδος ήμων κηρυχθή Γενική Επιστράτευσις».

Ο Νίκος Βούτσης, παραδίδοντας το παραπάνω υλικό, τόνισε ότι, παρόλο που έχουν περάσει 44 χρόνια από την απόβαση στην Κύπρο, «η πληγή είναι ανοικτή σε πολύ μεγάλο βαθμό». Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε ότι έως τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσουν οι πρώτοι τόμοι για τον «Φάκελο της Κύπρου», που θα περιλαμβάνουν αυθεντικά ντοκουμέντα που συγκέντρωσε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής την περίοδο ’86-’88.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα