Πρόκληση από Ακιντζί, που μίλησε για «σωτήρια επέμβαση»

Και φιέστες με παρελάσεις και αεροπορικές επιδείξεις στα ΚατεχόμεναΔεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την πλευρά του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος χθες, με την ευκαιρία της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά πως συνεχίζει τις αρνητικές προσεγγίσεις, ενώ παράλληλα δεν δίστασε να πει πως η εισβολή του 1974 ήταν σωτήρια! 

Οπως μετέδιδε το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, ο Ακιντζί σε ομιλία του, αναφερθείς στην εισβολή, ισχυρίστηκε πως ήταν μια σωτήρια επέμβαση, που άνοιξε τον δρόμο για επιστροφή του εκλεγμένου ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας και ανατροπή της χούντας στην Ελλάδα. Επιπλέον μίλησε και για τις εργασίες πέρυσι στο Κραν Μοντανά, λέγοντας ότι «όλοι ήταν μάρτυρες όσων έγιναν και έγινε αντιληπτό ποια πλευρά στηρίζει τη λύση». Επειτα από 44 χρόνια το καλύτερο είναι «η επίτευξη δίκαιης λύσης, αλλά για αυτό χρειάζεται να υπάρχει θέληση από όλα τα μέρη» ανέφερε ο Ακιντζί για την επίλυση του Κυπριακού και δήλωσε απογοητευμένος για το γεγονός ότι «όσες ευκαιρίες υπήρξαν δεν αξιοποιήθηκαν».

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων υποστήριξε ότι για να βρεθεί λύση σε αυτό το φλέγον ζήτημα χρειάζεται «σοβαρή αλλαγή» στη νοοτροπία της ελληνοκυπριακής πλευράς, για να προσθέσει ότι η τουρκική πλευρά «δεν θα αποδεχθεί ατέρμονες συνομιλίες ή να αποτελέσει μέρος μιας διαδικασίας χωρίς χρονικό πλαίσιό». Οτι οι Τουρκοκύπριοι έχουν αποδείξει τη θέλησή τους για λύση και συμβιβασμό τόνισε χθες στο μήνυμά του για την επέτειο του «Αττίλα» ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας ότι «η μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια Τουρκία δεν θα επιτρέψει ο τουρκοκυπριακός λαός να είναι θύμα της μη λύσης στο Κυπριακό».

Για χθες πάντως, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας είχε προγραμματιστεί παρέλαση του τουρκικού στρατού και των τουρκοκυπριακών στρατιωτικών δυνάμεων. Πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας θα πραγματοποιούσαν το απόγευμα, σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, επιδείξεις πάνω από την κατεχόμενη Κερύνεια, στο λιμάνι της οποίας έχουν καταπλεύσει σκάφη του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα