Τα κατορθώματα της κρατικοδίαιτης ΕΡΤ!

Ο μόνος ρόλος που έχει απομείνει στον κυβερνητικό οργανισμό είναι το βόλεμα των ημετέρων της εξουσίαςAπό τον
Ναπολέων Λιναρδάτο

Στο Λονδίνο ο κ. Τσίπρας συνάντησε Ελληνες επενδυτές και «οικονομικούς συμβούλους», που όμως ήταν Ελληνες και είχαν μεταναστεύσει, αλλά «η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ήταν εντυπωσιακή», οι διαδηλωτές που γιουχάισαν τον κ. Τσίπρα εξαφανίστηκαν, όπως και τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία ή οι πλημμύρες στη Μάνδρα. Το παράλληλο σύμπαν της κρατικής / κυβερνητικής τηλεόρασης θα είχε μια κάποια αξία, αν υπήρχε έστω και μια μέτρια τηλεθέαση. 

Μέχρι στιγμής οι μόνοι που φαίνεται ότι παρακολουθούν την ΕΡΤ είναι ίσως οι εργαζόμενοι σ’ αυτή, οι συγγενείς και κάποιοι φίλοι τους. Οπως είχε γραφεί σε ρεπορτάζ: «Ο μέσος όρος τηλεθέασης στο κοινό 15-44 και για τα δύο κανάλια δεν ξεπερνά το 2,5%, ενώ τις περισσότερες ώρες βρίσκεται στο 1%!». Ετσι εξηγούνται δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι η αναγκαιότητα να αυξάνονται συνεχώς οι θέσεις στην κρατική τηλεόραση, που φαίνεται ότι είναι η μόνη μέθοδος για να αυξηθεί ίσως η τηλεθέασή της. Το 2017, για παράδειγμα, ο Ελληνας φορολογούμενος είχε τη χαρά να μάθει ότι στις θέσεις των 2.274 μόνιμων θα προσθέτονταν άλλοι 220. Ή η απόφαση για τον διορισμό 49 νέων προϊσταμένων.

Το δεύτερο δεδομένο είναι η απέχθεια των συνδικαλιστών της ΕΡΤ για τις μετρήσεις τηλεθέασης. Οπως κάθε καλός σοσιαλιστής γνωρίζει, είναι βασικό να μην υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα σύνδεσης πόρων και ανταποδοτικότητας, έτσι «οι συνδικαλιστές δεν θέλουν να μετρά η AGB την τηλεθέαση της ΕΡΤ». Και οι συνδικαλιστές της ΕΡΤ δεν απεχθάνονται μόνο τις μετρήσεις τηλεθέασης, αλλά και τις εργάσιμες… τις ημέρες. Ζήτησαν το οκτάωρο να γίνει επτάμισι ώρες, η εβδομάδα 37,5 ώρες, άδεια 3 ωρών σε όποιον γιορτάζει την ονομαστική του εορτή και να οριστεί ως αργία η 29η Απριλίου, ημέρα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.

Το τελευταίο κατόρθωμα της κρατικής / κυβερνητικής τηλεόρασης ήταν να κερδίσει την αποκλειστικότητα για τη μετάδοση των αγώνων του Μουντιάλ και στο τέλος να καταφέρει μια ζημιά 2.700.000 ευρώ. «Εμπειρα στελέχη του τηλεοπτικού χώρου είχαν προβλέψει την εξέλιξη και είχαν προτείνει στην κρατική τηλεόραση ήδη από το περασμένο καλοκαίρι να γίνει συνδιαχείριση του προϊόντος, την οποία απέρριψε όμως η νέα διοίκηση της ΕΡΤ». Εδώ να σημειώσουμε ότι στους 49 νέους προϊστάμενους που διορίστηκαν, υπάρχει προϊστάμενος για τις διαφημίσεις και προϊστάμενος για τις αμοιβαίες διαφημίσεις…

Παραιτούμενος ο κ. Τσακνής από πρόεδρος της ΕΡΤ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση την παρέδωσε «στο πιο άρρωστο τμήμα του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού». Σε έναν κυβερνητικό τηλεοπτικό οργανισμό, που λόγω μηδαμινής τηλεθέασης δεν έχει προπαγανδιστική αξία, ο μόνος ρόλος που απομένει είναι το βόλεμα των ημετέρων της εξουσίας. Και σε έναν τέτοιο οργανισμό το μόνο χρώμα που ταιριάζει είναι το μαύρο.

*Τραπεζικός στη Νέα Υόρκη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα