Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ και Ιδρύματος Μακεδονικού Αγώνα

Συνδιοργάνωση σεμιναρίων, ημερίδων, εργαστηρίων, συνεδρίων, θερινών σχολείων, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΘ και του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (ΙΜΜΑ).Το σύμφωνο, που υπογράφηκε από τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Περικλή Μήτκα και τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΙΜΜΑ Νικόλαο Μαργαρόπουλο προβλέπει, επίσης, την ενίσχυση και την υποστήριξη των επιστημονικών, μουσειολογικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΙΜΜΑ και του Κέντρου Ερευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης, μέσω συνεργασιών με τα αρμόδια τμήματα του ΑΠΘ. Τέλος, μεταξύ των επιδιωκόμενων συνεργασιών περιλαμβάνονται η προκήρυξη εξειδικευμένων διδακτορικών ή μεταδιδακτορικών υποτροφιών από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ) του ΑΠΘ, καθώς και η διεξαγωγή πρακτικής άσκησης φοιτητών σε υπηρεσίες του ΙΜΜΑ, με παράλληλη εκπόνηση εργασιών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Για επισημοποίηση της σχέσης των δύο φορέων έκανε λόγο ο πρύτανης του ΑΠΘ. «Το σύμφωνο συνεργασίας επισημοποιεί μια σχέση που εξυφάνθηκε από την ίδρυση του μουσείου πριν από σχεδόν 40 χρόνια» σημείωσε ο κ. Μήτκας και ανακοίνωσε πως το ΑΠΘ θα εγκαινιάσει τη νέα αυτή φάση συνεργασίας, υποστηρίζοντας το ερευνητικό έργο του ΙΜΜΑ στο πεδίο της Νεότερης Ιστορίας με την προκήρυξη μιας ετήσιας μεταδιδακτορικής υποτροφίας μέσω του ΕΛΚΕ, όπως προβλέπεται και από το σύμφωνο.

Ο πρόεδρος του ΙΜΜΑ υπογράμμισε ότι το ίδρυμα ανοίγεται ολοένα και περισσότερο στην έρευνα και την προβολή όχι μόνο της Ιστορίας αλλά και του πολιτισμού της Μακεδονίας μέσα από περισσότερες και πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, και ευχαρίστησε τον κ. Μήτκα για την εξαγγελία της μεταδιδακτορικής υποτροφίας, που θα βοηθήσει την ανακίνηση της έρευνας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα