Μ. Βρετανία: Η λυπητερή του Βrexit στην Ευρώπη

Ζητά εδώ και τώρα εμπορική συμφωνίαΩς «καρότο» χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του «διαζυγίου» η Βρετανία για να πετύχει μια εμπορική συμφωνία με την Ευρώπη, απειλώντας πως, αν δεν υπάρξει συμφωνία, η Βρετανία δεν πρόκειται να καταβάλει τα 39-44 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει υποσχεθεί.

Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξή του στην «Daily Telegraph» ο νέος υπουργός Brexit, ευρωσκεπτικιστής Ντόμινικ Ράαμπ. «Δεν μπορείτε να έχετε, από τη μία πλευρά, το ένα μέρος που εκπληρώνει όλες τις συνθήκες και, από την άλλη, το άλλο που δεν τις εκπληρώνει ή που πηγαίνει ήπια ή που δεν δεσμεύεται» τόνισε χαρακτηριστικά.
Η Βρετανία θα εγκαταλείψει την Ευρώπη στις 30 Μαρτίου του 2019, αλλά Ηνωμένο Βασίλειο και Ε.Ε. θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία έως τα τέλη του Οκτωβρίου για να οργανώσουν το «διαζύγιό» τους, να βάλουν τις βάσεις της μελλοντικής τους σχέσης και να δώσουν χρόνο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα κοινοβούλια των κρατών να επικυρώσουν το κείμενο.

Κατά της Μέι

Την ίδια ώρα, τα σχέδια της Μέι βρίσκουν αντίθετους πολλούς Βρετανούς. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της YouGov για λογαριασμό των «Sunday Times», ένας στους τρεις Βρετανούς απορρίπτει τα σχέδια της Μέι και δηλώνει πως θα υποστήριζε ένα κόμμα αποφασισμένο να εγκαταλείψει την Ενωση με ένα «σκληρό Brexit». Είναι αυτοί που θα επιθυμούσαν να δουν τον πρόσφατα παραιτηθέντα υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον στο τιμόνι του συντηρητικού κόμματος στις επόμενες εκλογές. Το ποσοστό των ψηφοφόρων που πιστεύουν ότι η Μέι χειρίζεται σωστά το Brexit έχει πλέον συρρικνωθεί στο 16%. Την ίδια ώρα, ένας στους δύο ψηφοφόρους, αν ξαναγινόταν δημοψήφισμα, δηλώνει ότι θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε.!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα