Οι φωτιές «έκαψαν» τη φιέστα Τσίπρα

Επέστρεψε άρον άρον από τη Βοσνία χωρίς τη βράβευση (με τον Ζάεφ) για την προδοσία της ΜακεδονίαςΕπέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα από το Μόσταρ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης χθες αργά τη νύχτα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λόγω της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στην Αττική από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο πρωθυπουργός είχε μεταβεί στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη προκειμένου να βραβευτεί για τη συνεισφορά του στη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρέθηκαν πολλές περιοχές της Αττικής λόγω των μεγάλων πυρκαγιών τον ανάγκασε να διακόψει την επίσκεψή του (σ.σ.: δεν παρέμεινε στην προγραμματισμένη τελετή βράβευσης) και να επιστρέψει άρον άρον με ειδική πτήση στην Ελλάδα.

Θα ήταν μεγάλη η κατακραυγή για τον Α. Τσίπρα, αν παρέμενε σε μια φιέστα τη στιγμή που κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές και καταστρέφονταν περιουσίες από τις πυρκαγιές.

Κατά την άφιξή του μάλιστα στο Μόσταρ ο κ. Τσίπρας, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στα μέτωπα των φωτιών και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις παράλληλες εστίες των πυρκαγιών στην Αττική, ενώ όσο περνούσε η ώρα και η κατάσταση γινόταν ολοένα και πιο ανησυχητική αποφάσισε να επιστρέψει στην Αθήνα. «Πληροφορήθηκα ότι είναι σε εξέλιξη μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική» είπε ο κ. Τσίπρας από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη ενώ υπογράμμισε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι Αρχές κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τεθούν υπό έλεγχο οι φωτιές. «Είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς, από τους οποίους πληροφορούμαι ότι όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, επιχειρούν αυτή τη στιγμή» σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας στο Μόσταρ θα υπέγραφε μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ και τη χάρτα ειρήνης. Και ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ωστόσο είχε τα δικά του προβλήματα, αφού οι διαβουλεύσεις που ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας του για το δημοψήφισμα, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατέληξαν ακόμη μία φορά σε ναυάγιο. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε συμφωνία για το ερώτημα του δημοψηφίσματος, ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι αυτό θα γίνει κανονικά, και επιτέθηκε στον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστιαν Μιτσκόσκι για τη στάση του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα