Καύσωνας και πυρκαγιές στη βόρεια Ευρώπη

Συναγερμός έχει σημάνει στη βόρεια Ευρώπη, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των πυρκαγιών που μαίνονται σε πολλές χώρες. Στη Σουηδία οι Αρχές απηύθυναν χθες έκκληση στους πολίτες για επαγρύπνηση μπροστά στον εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο να ξεσπάσουν νέες εστίες φωτιάς εν όψει του καύσωνα που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες ημέρες.

Από το Οσλο έως τη Ρίγα, οι σκανδιναβικές χώρες και οι χώρες της Βαλτικής βρίσκονται εδώ και εβδομάδες αντιμέτωπες με πολλή ζέστη και ξηρασία. Η Σουηδία, ειδικά, σε περιοχές της οποίας δεν έχει βρέξει εδώ και τρεις μήνες, απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους να τη βοηθήσουν στη μάχη με τις φλόγες, καθώς η σουηδική Αρχή Πολιτικής Προστασίας καταμέτρησε μέχρι χθες το μεσημέρι 27 ενεργά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα.

Τέσσερα εξ αυτών καίνε ανεξέλεγκτα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι οι καιρικές συνθήκες δεν θα βελτιωθούν. Την ίδια ώρα, σφοδρό κύμα καύσωνα πλήττει την Ιαπωνία, όπου 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα και χιλιάδες πολίτες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία με συμπτώματα θερμοπληξίας. Πολλά από τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι που δεν χρησιμοποιούν κλιματισμό, ενώ στη χώρα σημειώνονται θερμοκρασίες-ρεκόρ. Η ζέστη πλήττει και τη Νότια Κορέα, όπου 10 άνθρωποι πέθαναν λόγω του καύσωνα την προηγούμενη εβδομάδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα