Το Κίνημα

Η απάντηση του Μπάνον στις αριστερόστροφες ΜΚΟ του Σόρος

Από τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Εντρομα τα ξεπουλημένα στην Αριστερά εγχώρια ΜΜΕ έγραφαν τις προηγούμενες ημέρες: «Ο Στιβ Μπάνον θα προκαλέσει ακροδεξιά λαϊκιστική πανωλεθρία (…) σε όλη την Ευρώπη». Ποιος είναι, όμως, ο κ. Μπάνον; Ο 65χρονος ιρλανδικής καταγωγής Αμερικανός ήταν διευθυντής του πατριωτικού διαδικτυακού ειδησεογραφικού χώρου Breitbart, που κατάφερε υπό τις οδηγίες του να ανεβάσει τη δημοτικότητα της ιστοσελίδας στα ύψη.

Μετά ανέλαβε επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ. Οχι μόνο κατάφερε να βγάλει από την κούρσα των Ρεπουμπλικάνων 16 άλλους συνυποψηφίους (ανάμεσά τους και τον υιό του Τζορτζ Χέρμπερτ Γουόκερ Μπους), αλλά στο τέλος του 2016, κόντρα σε κάθε πρόβλεψη και δημοσκόπηση από τα συστημικά παγκόσμιας εμβέλειας ΜΜΕ, που ήθελαν σώνει και καλά τη Χίλαρι Κλίντον να κερδίζει «άνετα» τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Μπάνον πέτυχε το «αδύνατο» και νίκησε συντριπτικά ο Τραμπ στην τελική παναμερικανική εθνική ψηφοφορία.

Ο κ. Μπάνον επιθυμεί να δημιουργήσει έναν δεξιό, πατριωτικό αντιμεταναστευτικό και συντηρητικό οργανισμό στην Ευρώπη, και θα τον ονομάσει «Το Κίνημα» («The Movement» στα αγγλικά). Σκοπός του «Κινήματος» θα είναι να προάγει ποιοτικά συντηρητικά και εθνικιστικά μέσα σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, με τεχνοοικονομική βοήθεια και με συμβουλευτικές/προωθητικές υπηρεσίες. Θα είναι απάντηση στις κινήσεις του Τζορτζ Σόρος, ο οποίος με τις χιλιάδες «αλληλέγγυες» αριστερόστροφες ΜΚΟ έχει κατακλύσει κάθε γωνιά της Ευρώπης, και ιδίως τα ελληνικά νησιά, και προσπαθεί να αλλοιώσει τον ιθαγενή χριστιανικό πληθυσμό μέσω της αποδοχής και της «φιλοξενίας» ισλαμοεποίκων και αλλότριων -προς τον ευρωπαϊκό πολιτισμό- λαθροεισβολέων.

Εχει την πλάκα του το ότι, ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν «φιλελεύθερα» ιδρύματα που φανερά εκπονούν έργα με χρήματα ξένων κυβερνήσεων (Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών - ΚΕΦΙΜ, «Κατανοώντας την Ελευθερία», με χρηματοδότηση της κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας), είναι «ανέκδοτο» και θεωρείται «ψεκασμένο» το να αναφερθεί κάποιος στις παρεμβατικές προς την εθνική κυριαρχία μας ενέργειες των ιδρυμάτων του Σόρος.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, είχε αξιοπρόσεκτη συνέργεια σε συνάντηση εργασίας με τον Ραχίμ Κάσαμ στη Νίκαια της Γαλλίας, στενότατο συνεργάτη του Στιβ Μπάνον στην Ευρώπη και δεξί χέρι του Νάιτζελ Φάρατζ κατά την εκστρατεία του Brexit στη Μεγάλη Βρετανία. Ελπίζω ειλικρινά ο άνεμος της πατριωτικής αλλαγής να έρθει και στην Ελλάδα. Καλοδεχούμενος όποιος έχει τον «ασκό του Αιόλου» που φέρει τέτοιον άνεμο. Καλή τύχη στο εγχείρημά σας, κ. Μπάνον!

*Διδάκτωρ Πληροφορικής