Μετατίθενται στην Αθήνα πυρόπληκτοι φαντάροι

Αναβολή στράτευσης έως έξι μήνες και ειδική άδεια για όσους υπηρετούν αποφάσισε ο υπουργός ΑμυναςΜετατίθενται στο λεκανοπέδιο Αττικής, με απόφαση του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι οπλίτες θητείας που υπηρετούν σε μονάδες των παραμεθόριων ή περιοχών της Ελλάδας και προέρχονται από οικογένειες οι οποίες είχαν θύματα ή έχουν καταστραφεί τα σπίτια τους από τις φονικές φωτιές της ανατολικής Αττικής. 

Οπως εξήγησε ο κ. Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, αυτό θα συμβαίνει με μια απλή ενημέρωση στους στρατιωτικούς διοικητές των μονάδων όπου υπηρετούν εκ μέρους των ενδιαφερομένων ή από μέρους των οικογενειών τους, σε ειδικό γραφείο που θα λειτουργήσει από σήμερα στις πληγείσες περιοχές.
Επίσης, κατόπιν πρότασης της πολιτικής ηγεσίας, οι αρχηγοί των επιτελείων αποφάσισαν να εγκρίνουν την προσωρινή αναβολή στράτευσης για όλους τους υπόχρεους στράτευσης που διαμένουν στην περιοχή, εφόσον το αιτηθούν (έως έξι μήνες), ενώ χορηγείται και ειδική άδεια στα στελέχη και στους οπλίτες θητείας που θέλουν να βοηθήσουν τους οικείους τους οι οποίοι επλήγησαν.

Πέραν αυτών, ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν αναλάβει οι Ενοπλες Δυνάμεις προκειμένου να συνδράμουν τους πολίτες των πληγεισών περιοχών, ενώ επεσήμανε τη λήψη των εικόνων που έχουν λάβει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) του Στρατού και των συμμαχικών χωρών, όπως επίσης και τις εικόνες οι οποίες θα ληφθούν από δορυφόρους και θα σταλούν στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να αξιολογηθούν για τη διακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Ο υπουργός Αμυνας απέφυγε να μιλήσει για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, επιφυλάχθηκε των στοιχείων που θα προκύψουν, αλλά τόνισε ότι εντοπίστηκαν ταυτόχρονα 45 θερμικά σημεία τη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, και αυτό δημιουργεί υποψίες.

Οσον αφορά τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Καμμένος, που χθες συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πικερμίου – Ραφήνας Ευάγγελο Μπουρνούς, σημείωσε ότι έχουν διατεθεί ήδη πολιτικοί μηχανικοί για να συμμετάσχουν στα μεικτά συνεργεία καταγραφής των ζημιών, λειτουργεί από χθες κινητό μαγειρείο του Στρατού Ξηράς στον πεζόδρομο κοντά στην Αργυρή Ακτή, το οποίο μπορεί να προσφέρει έως 300 μερίδες φαγητού, έχουν διατεθεί πόσιμο νερό, ηλεκτρογεννήτριες μεγάλης ισχύος για την ηλεκτροδότηση των πληγεισών περιοχών και, βεβαίως, μονάδες, όπως τα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, με πολλά καταλύματα, για τις ανάγκες των πολιτών των οποίων καταστράφηκαν οι περιουσίες. Ο κ. Καμμένος έθεσε στη διάθεση και των αρμόδιων φορέων μηχανήματα για να «ετοιμάσουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση», όπως είπε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα