10.000.000 € και εφάπαξ βοήθημα από τη Βουλή

Με 10.000.000 ευρώ θα συμβάλει η Βουλή στην προσπάθεια άμεσης ανακούφισης των πληγέντων από τις πυρκαγιές της Αττικής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Βούτσης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε ότι θα δοθεί και εφάπαξ βοήθημα στα παιδιά που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, επλήγησαν από την καταστροφή.

Οπως εξήγησε, δεν υπάρχει η δυνατότητα, εκ του Κανονισμού της Βουλής να προχωρήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο σε διαχρονικές υιοθεσίες, όπως γίνεται με τα παιδιά ανθρώπων που έπεσαν στο καθήκον (συνέβη πρόσφατα με τα δύο παιδιά του αδικοχαμένου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου).
«Ωστόσο, θα υπάρξει μια πολύ ικανοποιητική βοήθεια στον λογαριασμό κάθε παιδιού» είπε ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας ότι το ύψος του εν λόγω επιδόματος, καθώς και ο αριθμός των δικαιούχων θα αποφασιστούν σε ειδική συνεδρίαση στο τρίτο θερινό τμήμα της διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, με ακρόαση φορέων πολιτικής προστασίας.

Και η Κύπρος

Την ίδια ώρα, με άλλα 10.000.000 ευρώ θα συνδράμει τους πυρόπληκτους η Κύπρος, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Νίκου Αναστασιάδη. Εν τω μεταξύ, χθες στη Βουλή κατατέθηκε τροπολογία με σκοπό τη διευκόλυνση των δωρεών ιδιωτών προς το Δημόσιο.