«Λιώνει» λόγω καύσωνα η Γερμανία, φοβούνται για ξέσπασμα πυρκαγιών

Ενα πρωτοφανές κύμα καύσωνα σαρώνει τις τελευταίες ώρες τη Γερμανία, ενώ υψηλές θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης. Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το αεροδρόμιο του Ανόβερο λόγω του καύσωνα παρέμεινε για κάποιες ώρες κλειστό, ενώ χθες το θερμόμετρο χτυπούσε «κόκκινο», καθώς ο υδράργυρος έφτασε -και κατά τόπους ξεπέρασε- τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι Αρχές εξέδωσαν σχετικές οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες, προειδοποιώντας ειδικότερα τους ηλικιωμένους να μην εκτίθενται στον ήλιο, αλλά να παραμένουν σε σκιερά μέρη και να καταναλώνουν υγρά. Οι υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται στη Γερμανία, σε συνδυασμό με την έλλειψη βροχοπτώσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους αγρότες της χώρας, που φοβούνται ότι η παρατεταμένη ξηρασία είναι πιθανό να προκαλέσει ζημιά στις καλλιέργειες.

Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις που έχει κάνει η Ενωση Γερμανών Αγροτών, φέτος περιμένουν ζημιές που η αξία τους θα αγγίξει το 1,4 δισ. ευρώ! Οι καιρικές συνθήκες την ίδια στιγμή έχουν θέσει σε επιφυλακή και τις Αρχές της χώρας, που φοβούνται ξέσπασμα πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις ελέω καύσωνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα