Ο κόσμος πέθαινε και αυτοί έδιναν αυξήσεις!

Η κατακραυγή ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το δώρο στις ΔΕΚΟΤην ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε εθνικό πένθος και ενώ η λίστα των νεκρών παραμένει ανοιχτή, η κυβέρνηση επέλεξε να ανακοινώσει αυξήσεις μισθών στα στελέχη των ΔΕΚΟ! 

Μόλις τρεις ημέρες μετά την εθνική τραγωδία, το υπουργείο Οικονομικών έφερε στη Βουλή ντροπιαστική τροπολογία, με την οποία εξαιρεί τους μισθούς προέδρων, διευθύνοντων και εντεταλμένων συμβούλων συγκεκριμένων ΔΕΚΟ από το «ταβάνι» των 4.631 ευρώ και αυξάνει το ανώτατο όριο σε 7.483 ευρώ. Πρόκειται για ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το Υπερταμείο και απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζομένους ή έχουν ετήσιο τζίρο που ξεπερνά τα 100.000.000 ευρώ. Η απαράδεκτη ρύθμιση προκάλεσε την μήνιν της αντιπολίτευσης, αναγκάζοντας την κυβέρνηση, εν μέσω γενικής κατακραυγής, να την αποσύρει προσωρινώς.

Η δε δικαιολογία που χρησιμοποίησε η Κατερίνα Παπανάτσιου για την απόσυρσή της ήταν τουλάχιστον αστεία: «Δεν είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη διατύπωση και θα το ξαναφέρουμε». Με αυτόν τον τρόπο εξήγησε η υφυπουργός Οικονομικών την προκλητική ρύθμιση που έφερε, την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, συνυπέγραψαν συνολικά 14 υπουργοί, το μισό Υπουργικό Συμβούλιο δηλαδή. Παρά την άρον άρον απόσυρσή της, η αντιπολίτευση εμφανίστηκε λάβρα κατά της κυβέρνησης.

«Η απόσυρση της τροπολογίας, εν μέσω κατακραυγής από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, είναι ομολογία ενοχής. Η δε κατάθεσή της επιβεβαιώνει ότι ακόμη και αυτές τις στιγμές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. νοιάζονται μόνο για τον κομματικό στρατό τους. Ντροπή!» τόνισε η Ν.Δ., ενώ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μίλησε για «ντροπολογία». Η επίμαχη ρύθμιση προκάλεσε την οργή και του ΚΚΕ, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ «ξετσιπωσιάς». Το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι «εκμεταλλεύεται τον πόνο του ελληνικού λαού σε σχέση με ένα άσχετο θέμα», υποστηρίζοντας ότι το αίτημα για… ευελιξία στον μισθό σε συγκεκριμένες μεγάλες επιχειρήσεις έρχεται από το Υπερταμείο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα