«Δεν βρήκαν την πόρτα διαφυγής και κάηκαν» λέει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου του θανάτου

Τη δική του εκδοχή για το δράμα που εκτυλίχτηκε με τον τραγικό χαμό 27 ανθρώπων έδωσε, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο ιδιοκτήτης του μοιραίου οικοπέδου Βασίλης Φράγκος. Είναι, πάντως, απορίας άξιο πώς είναι δυνατό να χρειάζεται κανείς να περάσει από το σπίτι του κ. Φράγκου για να φτάσει στη θάλασσα… Ισως θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να αναζητηθούν και ευθύνες, αν και είναι γνωστό ότι στο Μάτι δεν υπήρξε ποτέ πολεοδομικός σχεδιασμός.

Οπως υποστήριξε, τα θύματα στην προσπάθειά τους να βρουν δίοδο σωτηρίας από την πύρινη θύελλα μπήκαν στο οικόπεδο, αλλά έχασαν τον προσανατολισμό τους και δεν βρήκαν την πόρτα που οδηγεί στη θάλασσα. «Μπήκαν οι άνθρωποι στο σπίτι, δεν μπόρεσαν να δουν την πόρτα για να κατέβουν στην παραλία και αυτοί είναι που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι.

Ο κόσμος που κάηκε μέσα στο σπίτι μου κάηκε γιατί δεν υπάρχει ένα σχέδιο από πού να φύγουν σε ανάλογη περίπτωση» είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, εάν είχαν βρει την πόρτα, ίσως σήμερα ζούσαν. «Το σπίτι μου έχει πρόσβαση στην παραλία με σκάλες. Κάποια κοπέλα προσπάθησε να πηδήξει από τον γκρεμό και τη χάσαμε» συνέχισε αναφερόμενος στο ανήλικο κορίτσι που έκανε βουτιά θανάτου.

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του διπλανού οικοπέδου, ο οποίος άκουγε τις κραυγές των ανθρώπων που καίγονταν αγκαλιά με τα παιδιά τους. «Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση στην παραλία εκτός από το σπίτι του κ. Φράγκου. Ηταν φρίκη. Ακουγα τις φωνές των ανθρώπων να καίγονται και λέω κάποιος να μου κλείσει τα αυτιά!» ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Ποταμιάνος.

Λίγες μέρες νωρίτερα ο ιδιοκτήτης ενός άλλου σπιτιού στην περιοχή είχε πει πως είδε με τους γιους του μία ομάδα 25 ατόμων να προσπαθούν να γλιτώσουν από τις φλόγες που πλησίαζαν. Με τη δική τους καθοδήγηση, κατάφεραν να σωθούν πέφτοντας στη θάλασσα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα