Θεσσαλονίκη: Δωρεάν νοσηλεία σε εγκαυματίες

Κλιμάκιο γιατρών αναχωρεί για ΑττικήΤη δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία 11 τραυματιών-εγκαυματιών προτίθεται να αναλάβει δωρεάν ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) μαζί με τέσσερα ιδιωτικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς στην Αθήνα.

«Η περίθαλψη εγκαυματιών είναι ιδιαιτέρως επίπονη και μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Αν παραστεί ανάγκη, μπορούμε να περιθάλψουμε περισσότερους από 11 εγκαυματίες» λέει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Την ίδια ώρα, εθελοντές εξειδικευμένοι γιατροί, όπως χειρουργοί, αναισθησιολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί, ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για την Αττική, προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο των συναδέλφων τους.

Συγκλονισμένοι

«Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης έχουμε συγκλονισθεί από το μέγεθος της εθνικής τραγωδίας και θα είμαστε επί ποδός για ό,τι χρειαστεί. Ως επιστήμονες της ζωής και της υγείας, ξέρουμε ότι το εθνικό πένθος κρατάει λίγες ημέρες, αλλά το προσωπικό και οικογενειακό για πάντα» σημειώνει ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Νίκου Νίτσας.

«Οι συνάδελφοί μας στην Αττική καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βοηθήσουν τους εγκαυματίες. Πρέπει να τους στηρίξουμε. Και αυτούς και τους ασθενείς. Δυστυχώς, φοβάμαι, ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί» τονίζει στη «δημοκρατία» ο γενικός χειρουργός Ηλίας Χαραλαμπόπουλος, ο πρώτος από τους δεκάδες γιατρούς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) για να μεταβούν στην Αθήνα και να προσφέρουν βοήθεια αφιλοκερδώς.

«Ευχαριστούμε τους εθελοντές γιατρούς του ΙΣΘ και τα ιδιωτικά νοσοκομεία (Κυανούς Σταυρός, “Αγιος Λουκάς”, Γενική Κλινική και Διαβαλκανικό) που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα» καταλήγει ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ντόνια Κανιτσάκη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα