Μπεναλά: Βρήκαν τη βλακεία μου για να βλάψουν τον Μακρόν

«Εκανα λάθος» παραδέχθηκε χθες σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Monde» ο πρώην στενός συνεργάτης του προέδρου Μακρόν Αλεξάντρ Μπεναλά, αναφερόμενος στα γεγονότα της Πρωτομαγιάς.«Δεν αισθάνομαι ότι πρόδωσα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αισθάνομαι ότι έκανα μια μεγάλη βλακεία» δήλωσε ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου που συνταράσσει την τελευταία εβδομάδα τη Γαλλία, καταγγέλλοντας ότι το δικό του λάθος χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή για να «χτυπήσουν» τον πρόεδρο.

«Υπήρχε από την αρχή μια βούληση για επίθεση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτό είναι απολύτως σίγουρο. Εγώ προσέφερα τη δίοδο για να τον πετύχουν, ήμουν ο αδύναμος κρίκος» τόνισε ο 26χρονος. Στο μεταξύ, στην αντεπίθεση πέρασε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά των μέσων ενημέρωσης για τις «βλακείες» που έχουν πει για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Πιστεύω ότι πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό» δήλωσε χθες ο Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο, λίγο προτού συναντηθεί με Γάλλους αγρότες στα νοτιοδυτικά της χώρας. Εσπευσε, μάλιστα, να καθησυχάσει τους οπαδούς του λέγοντας: «Εμένα αυτό δεν με αγγίζει πολύ, μην ανησυχείτε, να, είμαι εδώ μαζί με τους συμπολίτες μου».

Το σκάνδαλο «Μπεναλαγκέιτ» έχει εγείρει ερωτήματα για τον ρόλο του Μπεναλά και τις αρμοδιότητές του. Επίσης, ερωτήματα έχει προκαλέσει η (ελαφριά) τιμωρία που του επιβλήθηκε όταν έγιναν γνωστές οι ενέργειές του και η «παράλειψη» της καταγγελίας τους στις αρμόδιες Αρχές της Δικαιοσύνης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα