Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα

Προς μεγάλη έκπληξη όλωναποδεικνύεται ότι μια παρέα αριστεριστών ταβλαδόρων είναι ακατάλληλη για τη διακυβέρνηση της χώραςΓια φαντάσου! Κάποιος δεν μπορεί να κουμαντάρει το σουλούπι του, ντύνεται σαν κλοσάρ των Παρισίων, βρομοκοπά και ζέχνει στο χιλιόμετρο, έχει να έρθει σε επαφή με νερό από τα περσινά θαλασσινά μπάνια και θεωρεί ότι η εικόνα, το σουλούπι και η οσμή του αποτελούν «μήνυμα ελευθερίας». Είναι άραγε κατάλληλος για βουλευτής, υπουργός, γενικός γραμματέας υπουργείου, πρωθυπουργικός σύμβουλος; Η πρόσφατη κοινοβουλευτική πείρα λέει «ναι, είναι». Δεν είναι λίγοι όσοι ανήκουν στην προαναφερθείσα κατηγορία και τ’ ονοματάκι τους σταυρώθηκε με πάθος και κέφι στα κομματικά ψηφοδέλτια.

Για σκέψου! Κάποιος βλέπει την ελληνική σημαία και βγάζει φλύκταινες. Θεωρεί επιεικώς φασιστικό οτιδήποτε έχει αναφορά στο Βυζάντιο και στην αρχαιότητα. Βλέπει σταυρό και συμπεριφέρεται σαν τον μικρό Ντέμιαν (τον πιτσιρικά αντίχριστο) της ταινίας «Η Προφητεία». Αντιθέτως, μόλις εισέλθει στο οπτικό του πεδίο η ημισέληνος, αρχίζει η τουρκεμένη συνείδησή του να γουργουρίζει σαν γάτα Αγκύρας, που χαϊδεύεται στα πόδια του Ερντογάν. Κάνει τούτος για διαχειριστής της εκτελεστικής εξουσίας; Οπωσδήποτε ναι, μας είπαν οι ψηφοφόροι που τον ψήφισαν αλλά και όσοι δεν τον ψήφισαν και βαριούνταν να πάνε στις κάλπες να τον μαυρίσουν.

Αναλογίσου! Είναι σε θέση ένας εκ γενετής τεμπέλης, που θεωρεί χολέρα την καριέρα, εκ συστήματος και πεποιθήσεως κηφήνας, να εργαστεί για το κοινό καλό; «Μα σίγουρα είναι σε θέση» αποφάνθηκε το εκλογικό σώμα και τον έχρισε δίχως πολλά πολλά ιππότη της ελεεινής τραπέζης της πρώτη και δεύτερη φορά αχρηστεράς.

Υπολόγισε! Θα ήταν ποτέ δυνατόν κάποιος που βλέπει στολή (από αστυνομικού και στρατιωτικού μέχρι πυροσβέστη, λιμενικού – ακόμα και παγωτατζή) και φουρκίζεται να συμμετέχει στη διοίκηση και στον συντονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της Ελλάδας; «Γιατί όχι;» σκέφτηκαν εκείνοι που ψήφισαν τους αριστεριστές ταβλαδόρους και περίμεναν καλύτερες μέρες, μηδενικό ΕΝΦΙΑ και ζωή χαρισάμενη.

Αν και από χέρι καμένη αυτή η χεριά των τραπουλόχαρτων, καλό θα ήταν να έβγαινε η παρτίδα. Δεν βγήκε, όμως. Ο λόγος ήταν πολύ απλός: Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρα.

Παναγιώτης Λιάκος 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα