Η ΔΕΘ ετοιμάζει… πασαρέλα!

Το 4ο Thessaloniki Fashion Project μπαίνει στην 83η Διεθνή Εκθεση με δημιουργίες σχεδιαστών και make up artistsΑπό την
Ελένη Σκάρπου

Τα πρώτα του χρόνια αποτέλεσαν έναν δυνατό προπομπό στα σπουδαία δρώμενα της πόλης με επίκεντρο τη μόδα και τη γυναίκα. Φέτος ανοίγει γι’ αυτό μια νέα πόρτα και μας παρουσιάζεται σε νέο χώρο και πολλά υποσχόμενο. Το 4ο Thessaloniki Fashion Project μεταφέρεται και αλλάζει ημερομηνίες.

Για πρώτη φορά διεξάγεται στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, και με νέες ημερομηνίες από 8-16 Σεπτεμβρίου, όπου και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη έκθεση μόδας. «Φέτος μεγαλώνουμε και αλλάζουμε ημερομηνία και μέρος, συστεγαζόμαστε και συνεργαζόμαστε με την 7η Exclusine Beauty & Fashion, που θα λάβει μέρος στην 83η ΔΕΘ, στο περίπτερο 16. Σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές, θα μπορεί να γίνει πώληση και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα διεξάγονται workshops και παρουσιάσεις από σχολές και επαγγελματίες της ομορφιάς και της μόδας» αναφέρει η Σοφία Βουλαλά, η οποία μαζί με την Ιωάννα Πετειναράκη ηγείται της διοργάνωσης από την αρχή.

Ομορφιά και περιποίηση

Το συγκεκριμένο project απευθύνεται σίγουρα σε fashion designers, jewelry designers, fashion brands, make up artists ως προς τη συμμετοχή, ενώ υπάρχουν ακόμη θέσεις για όποιον ενδιαφέρεται. Ωστόσο, κι εμείς ως επισκέπτες θα δούμε την ομορφιά, το στιλ, την περιποίηση διαφορετικά σε μια πρώτη περιπλάνηση εντός της ΔΕΘ. Ειδικότερα θα έχουμε την ευκαιρία μέσα σε εννέα ολόκληρες ημέρες να δούμε τις δημιουργίες των σχεδιαστών στον χώρο του showroom, αλλά και τους make up artists εν δράσει.

Tο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί fashion show, όπου Ελληνες σχεδιαστές θα παρελάσουν στο catwalk, σε ένα show με όλες τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν live την επιμέλεια του μακιγιάζ και τα χτενίσματα των μοντέλων από τους make up artists και κομμωτές. Οπως γίνεται αντιληπτό, μια τέτοια παραγωγή χαρακτηρίζεται από ενθουσιασμό και δημιουργικότητα, αλλά έχει και δυσκολίες.

«Εχει χαθεί η αυτοπεποίθησή μας»

«Είναι αρκετά δύσκολο, διότι θέλουμε να κρατήσουμε κάποια στοιχεία μας, που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε σαν project και συνάμα να ενσωματωθούμε σε μια μεγάλη εμπορική διοργάνωση» αναφέρει η Σοφία Βουλαλά και θεωρεί ότι όλο αυτό μπορεί να αποτελέσει μια καλή βάση, με προοπτικές για την πόλη και τους ανθρώπους της στο κομμάτι της μόδας, που να προάγει με έναν τρόπο τον πολιτισμό. «Θα συμβεί… αρκεί να το πιστέψουμε. Μιλώντας με επαγγελματίες στον χώρο πιστεύω ότι έχει χαθεί η αυτοπεποίθησή μας. Παρατηρώ ότι γίνονται κάποιες κινήσεις με νέους σχεδιαστές ή καλλιτέχνες, και έχω την ελπίδα ότι, εάν βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας, μπορούμε να καταφέρουμε να μπει στον χάρτη της μόδας η Θεσσαλονίκη, καθώς βλέπουμε μεγάλη άνοδο των Βαλκανίων στον χώρο» καταλήγει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα