Καμία αξιοπιστία, μηδενική ευαισθησία

Αυτές τις ημέρες της εθνικής συμφοράς επιβεβαιώνονται οι πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την εγκληματικά ανίκανη κυβέρνηση αλλά και για το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Επρεπε να περάσει σχεδόν μία εβδομάδα από τις πυρκαγιές, που αφαίρεσαν τόσες ανθρώπινες ζωές, για να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των αγνοουμένων. Η πρόθεση της κυβέρνησης ήταν προφανής: ο έλεγχος του ρυθμού εξάπλωσης των αρνητικών εντυπώσεων και ο κατευνασμός της οργής που εκδηλώνεται από τους (τυπικά ελεύθερους αλλά πολιορκημένους από τις περιστάσεις και την ανυπαρξία του κράτους) πολίτες.

Φυσικά, και αυτό το κουτοπόνηρο σχέδιο θα λειτουργήσει σε βάρος των εμπνευστών του. Οι άνθρωποι που λείπουν από τους συγγενείς, τους φίλους, τους οικείους τους δεν ήταν τραπουλόχαρτα για να κρυφτούν στα προπαγανδιστικά μανίκια των μαθητευόμενων ταχυδακτυλουργών, οι οποίοι δεν θέλουν να χαλάσουν τα… μάγια της εξουσίας. Μήπως μερικοί έχουν την αυταπάτη ότι μπορούν να συγκρατήσουν τη λαϊκή κατακραυγή αποσιωπώντας τα γεγονότα; Η αξιοπιστία των κρατούντων είναι ισόποση με την ευθιξία τους,  δηλαδή μηδενική. Ομως όλα θα μαθευτούν και για όλα θα αποδοθεί λογαριασμός. Οι ένοχοι θα πληρώσουν, επειδή αυτό αξιώνει ο λαός.

Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί και το ακόλουθο: Ενώ τόσοι άνθρωποι αγωνίζονται σκληρά για τη ζωή τους στα νοσοκομεία, προσπαθώντας να νικήσουν στη μάχη με τον θάνατο και να αντιμετωπίσουν τα φριχτά εγκαύματα από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, ουδείς πολιτικός έχει ενδιαφερθεί να πάει να τους δει, να μιλήσει σε όσους μπορούν και θέλουν, να δώσει κουράγιο στους ίδιους και σε όσους νοιάζονται για αυτούς και ξενυχτούν στο πλευρό τους.

Οι πρόεδροι και οι βασιλείς προηγμένων ή μη κρατών στις εθνικές καταστροφές σπεύδουν αυτοπροσώπως να παρηγορήσουν τους χαροκαμένους και να συμπαρασταθούν στους νοσηλευομένους. Οι ημέτεροι προνομιούχοι εκλεγμένοι της Μεταπολίτευσης είναι απλά απόντες. Πάντα επιλέγουν την απόδραση, την απουσία, την άνεση και την τρυφή, αντί για τη συμμετοχή στον πόνο και στη δοκιμασία.

Οι Ελληνες δεν μπορούν να ελπίζουν στις ικανότητες εκείνων που αντί να δρουν αποδρούν…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα