Συνελήφθη στον Λίβανο η σύγυγος του κ. Γριβέα

Η Αναστασία Βάτσικα εμπλέκεται στην υπόθεση με τα δάνεια του Τ.Τ.Στην «τσιμπίδα» των Αρχών πιάστηκε η Αναστασία Βάτσικα, σύζυγος του Κυριάκου Γριβέα – το ζεύγος έγινε γνωστό από την εμπλοκή του στην υπόθεση των φερόμενων ως επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η Αναστασία Βάτσικα συνελήφθη στον Λίβανο με την πρεσβεία μας στη Βηρυτό να ενημερώνει σχετικά το υπουργείο Δικαιοσύνης και τις ελληνικές Αρχές να ετοιμάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα έκδοσης, με τις διαδικασίες να εκτιμάται ότι θα είναι χρονοβόρες. 

Το ζεύγος Γριβέα βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς φέρεται ότι διοχέτευσε εταιρικά δάνεια σε προσωπικούς του λογαριασμούς. Σύμφωνα με την κατηγορία, εμφανίζονται να έλαβαν μέσω της εταιρίας C&C δάνειο-μαμούθ ύψους 18.000.000 ευρώ, λίγο πριν χρεοκοπήσει.

Τα 15.000.000 φέρεται ότι δαπανήθηκαν για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιριών. Πρόκειται, σύμφωνα με τις Αρχές, για θαλασσοδάνεια που μετατρέπονται σε προσωπικό χρήμα και στη συνέχεια επενδύονται και πάλι προς όφελός τους. Η δίκη για την υπόθεση του Τ.Τ. αναμένεται να ξεκινήσει, από μηδενική βάση, στις 3 Δεκεμβρίου 2018, καθώς η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση, που άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2016, τινάχτηκε στον αέρα μετά το αίτημα αποχής της προέδρου του δικαστηρίου.

Το ζεύγος Γριβέα είχε αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, με την Αναστασία Βάτσικα, μάλιστα, να προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να της επιστραφεί το διαβατήριο, το οποίο είχε υποχρεωθεί να καταθέσει στις Αρχές σε εφαρμογή Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει αυτόν τον όρο στην περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης για κακούργημα. Ωστόσο, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε απορρίψει την προσφυγή της με το σκεπτικό, μεταξύ άλλων, ότι είναι ελεύθερη να κυκλοφορεί ελεύθερα εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την αστυνομική ταυτότητα.

Οι εταιρίες του Κυριάκου Γριβέα καταγράφονται και στα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis. Μάλιστα, φέρεται ότι κατονομάζεται από μάρτυρα ως ένα από τα πρόσωπα που αποτελούσαν «εργαλείο» για το ξέπλυμα χρήματος για τη φαρμακευτική και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, μετά τη δικαστική περιπέτεια του Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του τη σκυτάλη στη διοργάνωση συνεδρίων ανέλαβε η πρώην εργαζομένη τους Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, με την εταιρία της Mindwork.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα