Αγκαλιασμένα με παππού και γιαγιά έσβησαν τα αγγελούδια

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των διδύμων και του 13χρονου – Εκκρεμούν 28, ενώ συνολικά οι αγνοούμενοι είναι 25Aυξάνεται η θλιβερή λίστα των νεκρών από την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται δραματικά οι ελπίδες για τους αγνοουμένους. 

Τις τελευταίες ώρες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι ταυτοποιήσεις των σορών, φέρνοντας στο φως ιστορίες που κόβουν την ανάσα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες το βράδυ η Πυροσβεστική, τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς ανέρχονται σε 91. Εχουν ταυτοποιηθεί 59 σοροί και εκκρεμούν 28, ενώ έχουν καταλήξει και τέσσερα άτομα στα νοσοκομεία.
Ταυτόχρονα, έγινε γνωστός για πρώτη φορά έπειτα από έξι ολόκληρες ημέρες ο αριθμός των αγνοουμένων. Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι οι άνθρωποι που αγνοούνται είναι 25.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην Εντατική 10 εγκαυματίες. Συνολικά, οι τραυματίες που παραμένουν σε νοσηλεία είναι 43, ενώ μόνο ένα παιδί παραμένει στο Νοσοκομείο Παίδων και η κατάστασή του είναι καλή.
Θλίψη και πόνο προκαλούν οι ταυτοποιήσεις των σορών. Παγκόσμια συγκίνηση προκάλεσε η είδηση πως η Βασιλική και η Σοφία Φιλιπποπούλου, τα εννιάχρονα δίδυμα αγγελούδια που αγνοούνταν από το απόγευμα της «μαύρης» Δευτέρας, βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα στις φλόγες, σφιχταγκαλιασμένα μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους.

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε στο Νεκροτομείο Αθηνών, όπου το βράδυ της Παρασκευής ανακοινώθηκαν στους τραγικούς γονείς τα αποτελέσματα από την ταυτοποίηση των σορών.

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη, ούτε ο θάνατος κατάφερε να χωρίσει τα δύο αδελφάκια, που γεννήθηκαν και «έφυγαν» μαζί. Λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο το σενάριο που έτρεμε η οικογένεια του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου αναγνωρίστηκε η σορός του άτυχου αγοριού. Το μελαχρινό αγγελούδι, που οι συγγενείς του αναζητούσαν με αγωνία, βρίσκεται στη γειτονιά των αγγέλων βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά του, που ήλπιζε ως την ύστατη στιγμή σε ένα θαύμα.

Οταν ξέσπασε η φονική πυρκαγιά, ο 13χρονος Δημήτρης και η γιαγιά του βρίσκονταν στο Κόκκινο Λιμανάκι στο Μάτι. Εκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν και ξεκίνησαν αγωνιώδεις προσπάθειες εντοπισμού τους. 

Επιπλέον, έσβησε για πάντα η ελπίδα για τους συγγενείς της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη, όπως και της Πόπης Σιαπκαρά, καθώς οι σοροί τους ταυτοποιήθηκαν. Το ίδιο συνέβη και με τη σορό της 60χρονης Στέλλας Χριστοφίδου από την Καρδίτσα ,αλλά και της 55χρονης Ελένης Σαρίεβα, η οποία βρέθηκε στο οικόπεδο όπου εντοπίστηκαν οι 26 σοροί.

Νεκρός είναι και ο 40χρονος εναερίτης Σπύρος Κάκαρης, καθώς ο αδελφός του ειδοποιήθηκε να πάει στο Νεκροτομείο Αθηνών, στου Γουδή, όπου έμαθε τα τραγικά νέα παρουσία ψυχολόγου. Στη μακρά λίστα των νεκρών συγκαταλέγεται πλέον και ο Μάκης Βονικόπουλος. Ο άτυχος άνδρας είχε αναρτήσει την ημέρα της πυρκαγιάς βίντεο στο facebook, στο οποίο κατέγραφε τις προσπάθειες των πυροσβεστών να την περιορίσουν.

Προβλήματα υγείας από τον καπνό

Κώδωνα κινδύνου για επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων από τις φονικές πυρκαγιές κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), που κάνει ειδικές συστάσεις σε καρδιοπαθείς και όσους υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα.
Ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας και τις άλλες υγειονομικές Αρχές να ενημερώσουν τους πολίτες για τους πιθανούς κινδύνους και να λάβουν άμεσα μέτρα προκειμένου να προστατέψουν τη δημόσια υγεία. Οπως τονίζεται, η έκθεση σε καπνό προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, πολύ περισσότερο σε όσους βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην περιοχή που επλήγη από τη φωτιά και οι οποίοι για ώρες εισέπνεαν καπνό. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι πάσχουν από καρδιολογικά και πνευμονολογικά νοσήματα.
Ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ να ενημερώσουν εάν έγιναν μετρήσεις για την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τις πυρκαγιές.

Γλέντι αλλά και ελεημοσύνη στο Nammos

Μπορεί τα δάκρυα για τη φονική πυρκαγιά να μην έχουν στερέψει, ωστόσο στο Nammos της Μυκόνου το καθιερωμένο ετήσιο γλέντι με τον Αντώνη Ρέμο -σε σύμπραξη με τον Αιγύπτιο σταρ Amr Diab- έγινε κανονικότατα το βράδυ της Παρασκευής και μάλιστα με περίσσιο κέφι… Βέβαια, το πάρτι πήρε μία μέρα αναβολή λόγω του τριήμερου πένθους και αντί να πραγματοποιηθεί την περασμένη Πέμπτη, έγινε την Παρασκευή. Πάντως, συγκεντρώθηκε το ποσό των 200.000 ευρώ για την ενίσχυση των πληγέντων, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται οι καταθέσεις των θαμώνων που έγιναν απευθείας στον λογαριασμό του Δήμου Μαραθώνα.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα