Τριτοκοσμικές καταστάσεις!

Οταν αποκτούν υπερβάλλουσα ισχύ άνθρωποι που είναι ανίκανοι να τη χειριστούν, η ζημιά είναι τριπλή: πρώτα και κύρια βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο με την απόπειρα χρήσης δυνάμεως που δεν μπορούν και δεν πρέπει να ασκούν οι αναρμόδιοι και ακατάλληλοι.

Δεύτερον, στερούν από τα πρόσωπα που θα έπρεπε να έχουν δύναμη την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να βοηθήσουν τους ανθρώπους γύρω τους.

Τρίτον, οι ίδιοι οι σφετεριστές της ισχύος συντρίβονται στις μυλόπετρες των γεγονότων και των καταστάσεων που προκαλεί η ανικανότητά τους. Αυτό έχει συμβεί και στην πατρίδα μας με τον ιστό της αναξιοκρατίας που ύφανε το νοσηρό πολιτικό σύστημα.

Εχουν αποκτήσει δύναμη να ανοιγοκλείνουν κυβερνητικούς, κομματικούς και κοινοβουλευτικούς «διακόπτες» άτομα απολύτως ακατάλληλα γι’ αυτή τη δουλειά – όπως είναι διάφοροι πολύφερνοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι δεν εκπροσωπούν κανέναν πλην του εαυτού τους και τα εκάστοτε αφεντικά τους.

Ενα από τα πολλά αλλά ηχηρότατα παραδείγματα των προαναφερθέντων δημοσίευσε η «δημοκρατία» και αφορούσε τις αποκαλύψεις που έκανε ο Κώστας Τζαβάρας, βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. και τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος.

Ο κ. Τζαβάρας είπε στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha «Checkpoint» της Γιάννας Παπαδάκου: «Αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ. έχουν δοκιμάσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της αντίθεσής τους με τα συστήματα της διαπλοκής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωσή μου, όπου υπερασπιζόμενος το πόρισμα της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την έρευνα του σκανδάλου της Siemens στο κανάλι Mega δέχθηκα ιταμή επίθεση, εκφράσεις ανοίκειες (“κοινοβουλευτικοί καραγκιόζηδες”) και αμυνόμενος κατήγγειλα από το 2009 τους δεσμούς διαπλοκής μεταξύ μιντιακής, οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Εκτοτε, βέβαια, έχω αποκλειστεί από κάθε συμμετοχή και πολιτικές συζητήσεις στο κανάλι αυτό, αλλά και χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι κατ’ απαίτηση της κυρίας Τρέμη επαύθην από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., χωρίς βέβαια ως σήμερα για το θέμα αυτό να έχει γίνει οποιαδήποτε αναφορά».

Αρκεί η αρνητική «ψήφος» μιας δημοσιογράφου για να παυθεί κάποιος από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.!

Τριτοκοσμικές καταστάσεις…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα