Παραιτείται κοσμήτωρ του ΕΜΠ έπειτα από επίθεση

Γκανγκστερικό ξυλοδαρμό εναντίον του και κατά ακόμη δύο πανεπιστημιακών από φοιτητή καταγγέλλει ο Παν. ΨαράκοςΗ παραδοχή ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν μετατραπεί από πεδία μετάδοσης της γνώσης και ανταλλαγής απόψεων και χώρους παραγωγής ιδεών σε χώρους βίας και ανομίας έχει αξιωματικό χαρακτήρα. Εμπορία και χρήση ναρκωτικών, πανεπιστήμια που έχουν γίνει αποθήκες προϊόντων παραεμπορίου, ξυλοδαρμοί φοιτητών και πανεπιστημιακών. Τα παραπάνω ενισχύει η πιο πρόσφατη καταγγελία που συνοδεύεται από ένα ηχηρό μήνυμα. 

Ο Παναγιώτης Ψαρράκος, που διατελούσε κοσμήτορας στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε επιστολή του προς τον πρύτανη του ιδρύματος Γιάννη Γκόλια καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του και άλλων δύο συναδέλφων του πανεπιστημιακών από έναν φοιτητή και ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του κοσμήτορα.

«Θα με μαχαιρώσουν»
«Δεν θέλω να είμαι ο κοσμήτορας που θα βρει κάποιον καθηγητή μαχαιρωμένο ή θα βρεθεί ο ίδιος μαχαιρωμένος κάποιο βράδυ» ανέφερε ο Παναγιώτης Ψαρράκος στην επιστολή του προς τον πρύτανη, κατηγορώντας και την κεντρική διοίκηση του ιδρύματος για αδράνεια.
Οσα ανέφερε στην επιστολή παραίτησής του ο Παναγιώτης Ψαρράκος, έτσι όπως δημοσιεύτηκαν από την ιστοσελίδα esos.gr, και εφόσον επιβεβαιωθούν, προκαλούν ιδιαίτερη αίσθηση. Σύμφωνα με την επιστολή παραίτησης, ο ίδιος και συνάδελφοί του καθηγητές έπεσαν θύματα γκανγκστερικού τύπου επίθεσης με γροθιές από έναν φοιτητή παρουσία δύο άγνωστων νεαρών που τον συνόδευαν, ενώ ο κοσμήτορας κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.

«Δεν αντέχω»

«Ως κοσμήτορας», ανέφερε ο κ. Ψαρράκος, «δεν αντέχω να βλέπω να γρονθοκοπούν καθηγητές και υπαλλήλους της σχολής μου. Απεχθάνομαι κάθε μορφή βίας και δεν θέλω να είμαι ένας κοσμήτορας που θα υποχρεωθεί να χειροδικήσει πάνω σε έναν φοιτητή. Ελπίζω ότι η πράξη μου αυτή θα ενεργοποιήσει όσους αγαπούν το ΕΜΠ, ώστε να βρουν τρόπους να περιφρουρήσουν τη νομιμότητα και την ασφάλεια των εργαζομένων και των φοιτητών μας, τώρα, και όχι όταν θα είναι πολύ αργά».

Η καταγγελία Ψαρράκου έρχεται την ώρα που η πανεπιστημιακή κοινότητα περιμένει ως «μάννα εξ ουρανού» το πόρισμα της επιτροπής «σοφών» του Νίκου Παρασκευόπουλου για το καθεστώς βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια και οι διαπιστώσεις της αναμένονται τώρα με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα