Παραιτήσεις Τόσκα, Δούρου, Σκουρλέτη ζητά ο Μητσοτάκης

«Υπάρχουν άλλες 50 περιοχές στην Αττική όπως το Μάτι»Παραιτήσεις υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων για το πύρινο έγκλημα στην ανατολική Αττική ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσωποποιώντας τις ευθύνες στους Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Τόσκα, Ρένα Δούρου, Γιάννη Καπάκη (γ.γ. Πολιτικής Προστασίας) και Σωτήρη Τερζούδη (αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος). «Αδυνατώ να αντιληφθώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση. Οταν αναλαμβάνει κάποιος την πολιτική ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από μια πράξη. Η παραίτηση είναι πράξη προσωπικής ευθύνης. Αναρωτιέμαι πώς κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται ήσυχοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έστρεψε τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτήρισε «κυνικό» και «καταστροφικό», επιτέθηκε στην κυβέρνηση για «άθλια» διαχείριση και «συγκάλυψη ευθυνών» και χαρακτήρισε «σόου» τη σύσκεψη της Δευτέρας 23 Ιουλίου και την ενημέρωση στον Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, την ώρα που όλοι είχαν γνώση της ύπαρξης νεκρών και της ασύλληπτης τραγωδίας που είχε συντελεστεί. Παράλληλα, αρνήθηκε κάθε σύγκριση με τις πυρκαγιές του 2007, σημειώνοντας ότι και τότε έγιναν λάθη, όμως «η φωτιά τότε ήταν 100 φορές μεγαλύτερη».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε επίσης την αναβάθμιση της δικαστικής έρευνας και κάλεσε την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να δώσει την υπόθεση σε εφέτη εισαγγελέα και ειδικό εφέτη ανακριτή, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός δύο-τριών μηνών η σχετική έρευνα. «Ποινικές ευθύνες αποδίδει η Δικαιοσύνη» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία. Οι ευθύνες θα αποδοθούν» αλλά και «ως αρχηγός της αντιπολίτευσης θα κάνω τα πάντα για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και οι ευθύνες να ταυτοποιηθούν και να καταλογιστούν» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε: «Οι Ελληνες, όμως, δεν αρκούνται μόνο σε αυτό. Ζητούν να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μην ξαναζήσουμε ποτέ μια τέτοια τραγωδία. Ζητούν, με άλλα λόγια, το αυτονόητο: ασφάλεια για αυτούς και τις οικογένειές τους, και για τις περιουσίες τους, στην καθημερινότητά τους. Δεν θέλουν άλλα λόγια, δεν θέλουν άλλα ψέματα, δεν θέλουν άλλη στάχτη. Απαιτούν σχέδιο, σοβαρότητα, ευθύνη και, κυρίως, την επιλογή των πιο κατάλληλων ανθρώπων στις πιο κρίσιμες θέσεις για την ίδια τους την ασφάλειά. Γι’ αυτό και στέκομαι σήμερα εδώ απέναντί σας, για να αναλάβω από σήμερα την ευθύνη μου».

Στην κατεύθυνση αυτή μίλησε για πλήρη ανασχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας «σε ώρες κρίσης θα είναι πάνω από τους υπουργούς». Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκη επισήμανε ότι διαθέτει σχέδιο με ανάλυση επικινδυνότητας των περιοχών ώστε το κύριο βάρος να πέσει στις πιο επικίνδυνες απ’ αυτές, λέγοντας ότι υπάρχουν 50 περιοχές στην Αττική όπως το Μάτι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα