Μήνυση από επενδυτές της Folli Follie

«H αμφισβήτηση των οικονομικών της καταστάσεων έχει πλήξει διεθνώς την αξιοπιστία του X.A.»Στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Folli Follie προσέφυγε χθες, όπως είχε προαναγγείλει από τα τέλη Μαΐου, η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών, καταγγέλλοντας ότι η αμφισβήτηση των δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεών της έχει πλήξει σε διεθνές επίπεδο την αξιοπιστία των εταιριών του ελληνικού Χρηματιστηρίου. 

Συγκεκριμένα, η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά με την οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της εταιρίας Folli Follie (32866/31.07.2018). Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «το πλήγμα που έχει δεχτεί διεθνώς η αξιοπιστία του συνόλου σχεδόν των εταιριών του ελληνικού Χρηματιστηρίου από την αμφισβήτηση και μόνο (χωρίς απάντηση μέχρι στιγμής έπειτα από τρεις μήνες!) της ορθότητας των δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie, αλλά και οι ενέργειες της διοίκησης της εταιρίας μέχρι στιγμής, μας οδήγησαν νομοτελειακά στην απόφαση της υποβολής της παραπάνω μηνυτήριας αναφοράς».

Στην ίδια ανακοίνωση, επίσης, η ένωση σημειώνει: «Εως σήμερα, πάνω από 300 μέτοχοι και ομολογιούχοι της εταιρίας έχουν ζητήσει τη συμμετοχή τους στις ομαδικές αγωγές που ετοιμάζονται από τα συνεργαζόμενα δικηγορικά γραφεία, ενώ η πρόσκληση για συμμετοχή συνεχίζει να είναι ανοικτή για όσους ζημιώθηκαν από την πρωτοφανή αυτή υπόθεση».

Και συνεχίζει: «Δεδομένου δε ότι η εταιρία κατάφερε να επιτύχει προσωρινή προστασία της επικαλούμενη το άρθρο 106α παρ. 6 του Ν. 3588/2007, επιβάλλει την άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος όλων των μετόχων και ομολογιούχων, ανεξαρτήτως υφιστάμενης ήδη ζημιάς, ώστε να παρέμβουν μαζί με την ένωση στη συζήτηση επί της Αιτήσεως στις 12 Σεπτεμβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την απόρριψή της και την κατάθεση αιτήσεως συντηρητικής κατάσχεσης».

Η προσωρινή προστασία που εξασφάλισε η Folli Follie από το Πρωτοδικείο Αθηνών, έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) εταιρία, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στις τράπεζες, στους ομολογιούχους και τους υπόλοιπους πιστωτές και προμηθευτές της, οι οποίοι ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα