Ο εκτουρκισμός της Θράκης μας

Η κυβέρνηση θεωρεί τα εθνικά δίκαιά μας «προβλήματα». Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει σαν «εκκρεμότητες» όσα έχουν κατακτήσει οι Ελληνες με θυσίες και αγώνες. Υπουργοί και βουλευτές θεωρούν την εθνική πολιτική αναχρονισμό, μια σκοτούρα, μια υπόθεση ξεπερασμένη που δεν τους ενδιαφέρει και δημιουργεί μόνο προσκόμματα στην προώθηση της νεοταξικής ατζέντας τους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ποικίλες συνιστώσες του είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν και να ενισχύσουν όλους τους εθνικισμούς του κόσμου πλην του ελληνικού! Αντιθέτως, η πολεμική που ασκούν γι’ αυτό το ζήτημα στο εσωτερικό δεν ξεχωρίζει τον πατριωτισμό από τον εθνικισμό. Ολα τα σχετικά τούς φαίνονται εξίσου κατακριτέα. Αυτά δεν είναι αυθαίρετες κρίσεις αλλά αντικειμενικές διαπιστώσεις, που βασίζονται στα διαθέσιμα δεδομένα.

Οι πορείες νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ στα Σκόπια υπέρ του δικαιώματος του γειτονικού κρατιδίου στον «αυτοπροσδιορισμό» ως «Μακεδονία» και η πρόσφατη, κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών είναι απλά δύο στίγματα στον εθνικώς ύποπτο χάρτη του κυβερνώντος κόμματος.

Τώρα στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχει μπει η Θράκη μας. Καθώς δείχνουν τα πράγματα, ξεκινά με γοργά βήματα ο εκτουρκισμός αυτής της ιερής ελληνικής γης. Ο γνωστός για τις παγκοσμιοποιητικές ιδεοληψίες του υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου σε τροπολογία για το νομοσχέδιο του υπουργείου του Παιδείας με τίτλο «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις» έχει συμπεριλάβει άρθρο που προβλέπει την υποχρεωτική συνταξιοδότηση των σημερινών μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής. Το πρόσχημα είναι η ηλικία των μουφτήδων. Θα απομακρυνθούν συνταξιοδοτούμενοι.

Οι σημερινοί νόμιμοι μουφτήδες δεν ελέγχονται από την Αγκυρα. Πάγια επιδίωξη της γείτονος είναι η απομάκρυνσή τους και η αντικατάστασή του με μουφτήδες που θα εκλέγει η μειονότητα και οι οποίοι θα υπακούν σε ό,τι διατάζει η Τουρκία. Ο κ. Γαβρόγλου φαίνεται ότι είναι έτοιμος να βάλει τη σφραγίδα του νόμου στις επιθυμίες της κυβέρνησης Ερντογάν.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και τα μηνύματα ηχηρά: Πλανάται όποιος περιμένει αλλαγή πορείας από πολιτικούς όπως ο κ. Γαβρόγλου και οι ομοϊδεάτες του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα