Ελβετικό ρολόι

Ο ΠΑΟΚ, με όπλο τις αντεπιθέσεις, διέλυσε με 3-0 εκτός έδρας τη Βασιλεία και τώρα «βλέπει» Σπαρτάκ ΜόσχαςΦωτιά και λάβρα ήταν στις αντεπιθέσεις ο ΠΑΟΚ κι έτσι διέλυσε τη Βασιλεία στο Σεντ Γιάκομπ-Παρκ με 3-0 (7′ Βαρέλα, 52′ Πρίγιοβιτς, 60′ Ελ Καντουρί).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί, εκμεταλλεύτηκε το υπέρ του 2-1 της Τούμπας και, παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στις κερκίδες, προκρίθηκε άνετα στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σπαρτάκ Μόσχας. Το πρώτο ματς με τους Ρώσους θα διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου στην Τούμπα και η ρεβάνς στις 14 του ίδιου μήνα στην Αρένα Ατκρίτιε. Ακόμα και αν αποκλειστεί απ’ τους «ερυθρολεύκους», ο ΠΑΟΚ έχει πλέον εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Από την πλευρά της η Βασιλεία, παρά την έλευση του Φρέι στον πάγκο της αντί του Ράφαελ Βίκι, ο οποίος απολύθηκε μετά το ματς της Τούμπας, ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Πάντως και οι δύο ομάδες μπήκαν εξαρχής αποφασισμένες για τη νίκη, καθώς το διακύβευμα ήταν υψηλό. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι πριν από το ματς σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές, όταν 30 οπαδοί της Βασιλείας πλησίασαν το ξενοδοχείο στο οποίο διατίθεντο στους φίλους των «ασπρόμαυρων» εισιτήρια για το χθεσινό ματς.

Παρότι ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με ριγμένη ψυχολογία, λόγω του τραυματισμού του αρχηγού της ομάδας Αντελίνο Βιεϊρίνια στο ζέσταμα (απ’ τα νεύρα του χτύπησε και το χέρι του), προηγήθηκε μόλις στο 7′ με προβολή του Βαρέλα. Οι «κοκκινομπλέ» πίεζαν για την ισοφάριση, αλλά τα αντανακλαστικά της άμυνας του ΠΑΟΚ ήταν άριστα. Ετσι, στο 52′ ο Πασχαλάκης βρήκε με βολέ τον Πρίγιοβιτς και αυτός με μια επαφή κρέμασε τον Ομλιν, κάνοντας το 2-0, ενώ ο Ελ Καντουρί με σουτ-κεραυνό έξω από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0 (60′).

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Αλεξάντερ Φρέι): Ομλιν, Βίντμερ, Κούμαρτ, Σούτσι, Μπαλάντα, Ντιέ, Τσούφι, Μπουά, Καλούλου (84′ Ομπερλίν), Στόκερ (46′ Κάμπο), Αγιέτι (73′ Φαν Βολφσβίνκελ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Χατσερίντι, Μαουρίσιο, Κάνιας (82′ Σάκχοφ), Λημνιός, Ελ Καντουρί (75′ Ζαμπά), Πέλκας (85′ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα