Αναψαν τα αίματα στη Βουλή

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η σφοδρότατη πολιτική αντιπαράθεση για την τραγωδία στο Μάτι, με την αντιπολίτευση να προειδοποιεί ότι ευθύνες υπάρχουν και θα αποδοθούν, και την κυβέρνηση να «τα ρίχνει» ακόμη μία φορά στην αυθαίρετη δόμηση. Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος κατηγόρησε, κατά την προσφιλή κυβερνητική τακτική, τα υπόλοιπα κόμματα και τα ΜΜΕ για «τυμβωρυχία», ισχυριζόμενος ότι «πολιτική ευθύνη σημαίνει πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να αναστείλουμε τις ευθύνες που οδήγησαν στις απώλειες τόσων ανθρώπων. Να φροντίσουμε ότι κανένας πολίτης δεν θα εγκλωβιστεί ξανά σε κανέναν φράχτη και καμία μάντρα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση θα λάβει μια σειρά μέτρων για την αυθαίρετη δόμηση, ώστε να «αντιμετωπίσει τις ουσιαστικές αιτίες της τραγωδίας».

Κριτική

Από τη Ν.Δ. ζητήθηκε μετ’ επιτάσεως, μέσω της Αννας Καραμανλή, η απόδοση ευθυνών για την «ανικανότητα» και την «ολιγωρία» των αρμοδίων, ενώ ασκήθηκε εντονότατη κριτική στον πρωθυπουργό ότι επισκέφθηκε το Μάτι εν κρυπτώ, «ίσα ίσα για να βγει η υποχρέωση». Οξεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να αναφέρει ότι, ενώ έχει συμβεί «συμφορά και εκατόμβη, παρελαύνουν από τη Βουλή οι πολιτικά ένοχοι υπουργοί».

Την ίδια ώρα, να αναλάβουν εμπράκτως τις ευθύνες τους ζήτησε από τα κυβερνητικά στελέχη ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, καταλογίζοντάς τους «κυνισμό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα