ΠΕΡΙ… ΠΑΡΤΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. δεν νοιάζονται για τον λαό, παρά μόνο για τη διαιώνιση της εξουσίας τουςΑπό τη
Ζωή Ράπτη*

Να μη γίνεται πολιτική πάνω από τα πτώματα». Αυτή είναι μια προκάτ φράση που δεν έπαψαν να επαναλαμβάνουν από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας μέχρι και τώρα όσοι είναι συνδεδεμένοι -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- με την κυβέρνηση. Αυτή η φράση είναι άστοχη και άσχετη με την πραγματικότητα. Η πολιτική δεν διακόπτεται.
Η συντεταγμένη λειτουργία της Πολιτείας δεν είναι τίποτε άλλο παρά αδιάκοπη, εφαρμοσμένη πολιτική.

Η προπαγανδιστική μηχανή της κυβέρνησης ταυτίζει τη λέξη και την έννοια της πολιτικής με τη μικροπολιτική εκμετάλλευση. Η ίδια θέλει σιωπές, ένοχη ανοχή και απουσία αντιλόγου την ώρα που βγαίνουν στην επιφάνεια όλα τα σφάλματα, η αδαημοσύνη, οι αστοχίες και η ακαταλληλότητά της.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως το έχει αποδείξει από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της μέχρι σήμερα, ασχολείται με την πολιτική. Ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις ξέσπασε η κρίση των πυρκαγιών ασχολήθηκε με τα σημαντικά πολιτικά θέματα, τις εθνικές προτεραιότητες: την παρουσία στον τόπο της δοκιμασίας, την κινητοποίηση του μηχανισμού και των εθελοντών του κόμματος για την αρωγή των κατοίκων και την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών, την ενημέρωση από τους ίδιους τους πυροπαθείς για όλα όσα υπέστησαν. Η Νέα Δημοκρατία δεν κραύγασε, δεν προσπάθησε να συγκαλύψει ευθύνες, δεν έκανε δίκη προθέσεων, δεν «εκμεταλλεύτηκε» την τραγική συγκυρία για να πλήξει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. Ολα θα γίνουν όπως και όταν πρέπει.

Στο τελευταίο, δυστυχώς, η συγκυβέρνηση τα καταφέρνει άψογα δίχως να τη «βοηθήσει» κάποιος. Η Νέα Δημοκρατία με τις προτάσεις της, τόσο στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», από το οποίο -σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα- ζήτησε αρωγή για τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα όσο και με το αίτημά της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη της χώρας μας απέδειξε ότι πρώτο και κύριο μέλημά της είναι η αντιμετώπιση των ελλείψεων σε υποδομές και μέσα.

Στον αντίποδα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. κατέδειξε με την ανεκδιήγητη στάση της ότι ακολουθεί όλα τα βήματα που οδηγούν στην άβυσσο, συμπαρασύροντας στον γκρεμό ολόκληρη την κοινωνία.
Υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης απλά… απείχαν. Ηταν επιδεικτική η απουσία τους από τις πυρόπληκτες περιοχές. Μόνο ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε στο Μάτι για να ρίξει τις ευθύνες στους νεκρούς και τους επιζώντες πυροπλήκτους για όσα υπέστησαν. Και ακολούθησε, με καθυστέρηση εβδομάδος, ο κ. Τσίπρας. Πήγε απροειδοποίητα, «στη ζούλα» που λέει κι ο λαός, συνοδευόμενος από κομματικά στελέχη που παρουσιάστηκαν σαν… «περίοικοι». Ηταν μια αληθινά αξιοθρήνητη εμφάνιση από τον χειρότερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης.

Το ίδιο αξιοθρήνητη ήταν και η αυτάρεσκη εμφάνιση των επιτελών, που μπορεί να μην κρύφτηκαν πίσω από την κουρτίνα του γραφείου τους, αλλά ανερυθρίαστα δήλωσαν ότι «αισθάνονται περήφανοι», «ότι δεν έκαναν κάποιο λάθος». Αποδεικνύεται τελικά ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. δεν νοιάζονται για τους πολίτες παρά μόνο για τη διαιώνιση της εξουσίας τους.

* Δικηγόρος, Ll.m και γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα