Διακομματική υποκρισία

Οι νεκροί δεν φταίνε. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου δεν έχουν μερίδιο… ενοχής για όσα έγιναν. Είναι εγκληματικό να γίνεται απόπειρα να μετακυλήσουν οι ευθύνες των καθ’ ύλην αρμοδίων στα αθώα θύματα της συμφοράς που χτύπησε την Ελλάδα. Αυτές οι διευκρινίσεις είναι, δυστυχώς, απαραίτητες σε μια χώρα που εδώ και καιρό έχουν χαθεί και το μέτρο και η υπευθυνότητα από την πολιτική τάξη.

Η κυβέρνηση
αντιμετώπισε την καταστροφή ακριβώς με τον τρόπο που δεν ενδείκνυται. Προσπάθησε να αθωώσει τον εαυτό της για το έγκλημα. Στην οικτρή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι άμεσα εμπλεκόμενοι με την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, άπαντες συνεχάρησαν αλλήλους και θεώρησαν ότι έγιναν πιστευτοί στις εκτιμήσεις τους περί ανυπαρξίας στρατηγικών λαθών. Τα πράγματα έδειξαν ότι έσφαλαν.

Και
τώρα έχουμε τις σκιαμαχίες των αλαφιασμένων υπουργών με τους ανεμόμυλους των αυθαιρέτων. Στο φόντο, η αντιπολίτευση που δημοσιοποιεί πράξεις, αποφάσεις και δηλώσεις στελεχών της νυν κυβέρνησης υπέρ των αυθαιρέτων. Κι όλοι μαζί υποκρίνονται και κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.

Το πρόβλημα
των αυθαιρέτων στην Ελλάδα είναι δυσεπίλυτο επειδή δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά κανόνα σε μια χώρα που πέρασε από απανωτές πολεμικές περιπέτειες και οι κάτοικοί της ένιωσαν την κατεπείγουσα ανάγκη της στέγασης.

Οι πολιτικές
δυνάμεις είχαν την ευθύνη της τακτοποίησης της κατάστασης. Ομως, όλες ήταν κατώτερες των περιστάσεων και όλες εκμεταλλεύτηκαν το όνειρο του Ελληνα για ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του.

Ολα
τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν ξεζούμισαν τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων αλλά και νομίμων κτισμάτων, τους χρέωσαν με κόστη και πρόστιμα αναρίθμητων «νομιμοποιήσεων» και προσπάθησαν να μετατρέψουν την ανάγκη σε ψήφο.

Και
τώρα λένε ότι έχουν ανάψει οι μηχανές των μπουλντοζών που θα γκρεμίσουν τα αυθαίρετα. Αν είναι έτσι, τότε καλό και δίκαιο θα είναι πριν από τις κατεδαφίσεις (οι οποίες χρησιμοποιούνται σαν ένα κλασικό πολιτικάντικο πυροτέχνημα) να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τα ποσά που έχουν εισπράξει από την επιβολή ΕΝΦΙΑ στα «παράνομα».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα