Υπουργοί για τα ανδρομικά στον εισαγγελέα

Κοροϊδεύουν 90.000 ανθρώπους και πετάνε στο καλάθι των αχρήστων την εγκύκλιο

Εξαλλοι είναι οι συνταξιούχοι, καθώς δεν έχουν καταβάλει τα οφειλόμενα αναδρομικά της περιόδου 2012-2016 σε χήρους, χήρες και ανήλικα τέκνα!Η Θέση μας: Διακομματική υποκρισία

Διαβάστε αναλυτικά:

►Με ευλογία Μαξίμου (παρά τις αντιδράσεις) νέος διοικητής στο Αγιον Ορος

►Καταρρέει η τουρκική λίρα και ο Ερντογάν απειλεί με Γκιουλέν!

►Βραβείο για τον Ελληνα «Αϊνστάιν»

►ΚΕΕΛΠΝΟ: Τα μέτρα πρόληψης για τη νόσο των λεγεωναρίων

►Ο Βαλυράκης νοικιάζει τη βίλα του 1.138 € τη μέρα

►Ταυτοποιήθηκαν, 44 χρόνια μετά, τα οστά του ήρωα Γιώργου Παπαλαμπρίδη στην Κύπρο

Στο σκαμνί δύο υπουργοί για τα αναδρομικά

Αχτσιόγλου, Πετρόπουλος εμπαίζουν 90.000 συνταξιούχους, παρά τις εγκυκλίους για την επιστροφή παράνομων κρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥΥ

Ρεπορτάζ
Νάσος Χατζητσάκος

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, με σαφή στόχευση κατά της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου και του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, κατέθεσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων για τη μη επιστροφή – καταβολή των παράνομων παρακρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥΥ σε περίπου 90.000 χήρους, χήρες και στα ανήλικα τέκνα – δικαιούχους συντάξεων θανάτου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΝΔΙΣΥ, καθένας από τους δικαιούχους δικαιούται αναδρομικά περίπου από 50 έως 700 ευρώ.

Οπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά του δικτύου προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, τον Νοέμβριο του 2017 με τον νόμο 4501 θεσπίστηκε η επιστροφή στους συνταξιούχους των παράνομα παρακρατηθέντων ποσών υπέρ ΕΟΠΥΥ από την 1η Ιανουαρίου 2012 έως τις 30 Ιουνίου 2016. Τα αναδρομικά καταβλήθηκαν με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου 2017, αλλά, όπως διαπιστώνει το ΕΝΔΙΣΥ, δεν αποδόθηκαν σε όλους!

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, «από τον Νοέμβριο του 2017 δεν έχουν επιστραφεί ακόμα οι παράνομες παρακρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ στους χήρους, χήρες και ανήλικα τέκνα οι οποίοι είναι δικαιούχοι της σύνταξης του θανόντα». Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και η διοίκηση του ΕΦΚΑ μοιάζουν να στρουθοκαμηλίζουν, επιχειρώντας ενδεχομένως το θέμα να ξεχαστεί και να μη χρειαστεί να μειωθούν τα πλεονάσματα του νέου Υπερταμείου, παρότι, κατά το ΕΝΔΙΣΥ, είναι ξεκάθαρες δύο πρόσφατες εγκύκλιοι του υπουργείου.

Στη μηνυτήρια αναφορά του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, η οποία κοινοποιήθηκε και στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, αναφέρεται ότι «μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει χώρα η επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων ποσών υπέρ ΕΟΠΥΥ στους δικαιούχους συντάξεων θανόντων». Για τον λόγο αυτόν, το ΕΝΔΙΣΥ ζητά από τη Δικαιοσύνη να διερευνηθεί «η τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων από τα αρμόδια όργανα για την επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων».

Ο πρόεδρος του ΕΝΔΥΣΙ Νίκος Χατζόπουλος εκτίμησε ότι το σύνολο των παράνομων παρακρατήσεων για τους δικαιούχους συντάξεων θανάτου κυμαίνεται από 40.000.000 έως 50.000.000 ευρώ και αφορά περίπου 90.000 άτομα (για καθένα τα οφειλόμενα είναι περίπου από 50 έως 700 ευρώ). Ο κ. Χατζόπουλος δήλωσε στη «δημοκρατία» ότι «για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση δεν θέλει να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια ψήφισε. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλουν να επιστρέψουν τα χρήματα που παράνομα παρακρατήθηκαν στους δικαιούχους. Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα