Υποκριτική συγγνώμη από Κοτζιά

Η υποκρισία περισσεύει για την κίνηση «Πράττω» των Νίκου Κοτζιάκαι Νίκου Τόσκα. Με ανακοίνωση που εξέδωσε δέκα ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική εξέφρασε την «ειλικρινή συγγνώμη» της στον ελληνικό λαό, γιατί είχε επικεντρώσει την προσπάθειά της στην «υπέρβαση των Μνημονίων» και όχι στο «να αλλάξει ο τόπος εκείνες τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συνενοχής και της διαπλοκής είχαν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε συνυπεύθυνη στην παρανομία και ταυτόχρονα το νομιμοποιούσε».

Με λίγα λόγια, όπως και η κυβέρνηση, έτσι και η κίνηση «Πράττω» ρίχνει τις ευθύνες της τραγωδίας στο Μάτι στις στρεβλώσεις του οικιστικού συστήματος και όχι στην ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να προστατεύσει τους πολίτες, όπως εγγυόταν ο κ. Τόσκας λίγες μόνο μέρες πριν από τις φωτιές απαντώντας σε ερωτήσεις στη Βουλή.

Οταν φθάνει στο θέμα των ευθυνών, στην ανακοίνωσή της δηλώνει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη που της αναλογεί ως συγκυβερνώσα κίνηση, αναφέροντας ότι ο «επιμερισμός της πολιτικής ευθύνης πρέπει να είναι άμεσος και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πρωθυπουργού να το ασκήσει».
Και το δηλώνει αυτό από τη στιγμή που δύο από τους πλέον αρμοδίους για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την πολιτική προστασία, ο κ. Τόσκας και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, είναι μέλη της κίνησης «Πράττω».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα