Παράθυρο αποφυλάκισης για Κουφοντίνα

Τον μετέφεραν «νύχτα» στις αγροτικές φυλακές, δίνοντας το προνόμιο του διπλού υπολογισμού ημερομισθίωνΜε μια απόφαση – πρόκληση η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών του υπουργείου Δικαιοσύνης βάφτισε… αγρότη τον πολυϊσοβίτη τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή του στις Αγροτικές Φυλακές Βόλου! Μετά τις 48ωρες άδειες που δόθηκαν το τελευταίο διάστημα στο ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, η αρμόδια επιτροπή έκανε δεκτή την αίτησή του να μεταχθεί σε αγροτική φυλακή, η οποία είναι ανοικτού τύπου και οι κρατούμενοι εργάζονται και κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση, καθώς το Κατάστημα Κράτησης έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες. 

Επίσης, για όσους εκτίουν τις ποινές τους σε αγροτικές φυλακές προβλέπεται καλύτερος υπολογισμός ημερομισθίων, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν συντομότερα την ελευθερία τους!

Σε κάθε περίπτωση, νομικοί εκτιμούν ότι η μεταγωγή του πολυϊσοβίτη στον Βόλο, εκτός από τον χρόνο έκτισης που για τον ίδιο θα μετρά διπλά και τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, σημαίνει ότι μπαίνει και σε «καθεστώς μειωμένης επικινδυνότητας». Οπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, το γεγονός αυτό αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό χαρτί στα χέρια του Δημήτρη Κουφοντίνα, τη στιγμή που θα απευθυνθεί στο αρμόδιο συμβούλιο ζητώντας την αποφυλάκισή του.

Η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, υποχρεώνοντας το υπουργείο Δικαιοσύνης να εκδώσει ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. «Τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα» διευκρίνισε το υπουργείο, υπογραμμίζοντας ότι η μεταγωγή του αρχιτρομοκράτη έγινε στο πλαίσιο της πολιτικής που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Σταύρος Κοντονής για μετατροπή των Φυλακών Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι κρατούμενοι να οδηγηθούν σε αγροτικές φυλακές.

«Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά» αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο, το οποίο παράλληλα στρέφει τα βέλη του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος δημοσιοποίησε το θέμα κάνοντας λόγο «για τυμβωρυχία», σχετικά με τη σύνδεση του γεγονότος της μεταγωγής στη συγκυρία της εθνικής τραγωδίας.

Οργή από Κυριάκο, Ντόρα και πολιτικά κόμματα

Εντονες αντιδράσεις στη Ν.Δ. αλλά και σε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η μεταγωγή του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα στις Αγροτικές Φυλακές Βόλου. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου. Κύριε Τσίπρα, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;»

Αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη, με δημόσια παρέμβασή της, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. «Ανίκανοι να προστατέψετε τους πολίτες και να αντιδράσετε στοιχειωδώς στην καταστροφή, ικανότατοι στο να κάνετε τη μεγαλύτερη χαριστική ρύθμιση, μεταφέροντας σε φυλακές πολυτελείας τον κατά συρροή δολοφόνο της 17Ν Κουφοντίνα. Δεν τηρείτε ούτε τα προσχήματα» σημείωσε.

Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας. «Mε τη μεταγωγή του τρομοκράτη και καταδικασμένου 16 φορές σε ισόβια Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές, η κυβέρνηση της απόλυτης φαιδρότητας επιδεικνύει ασέβεια για μία ακόμη φορά στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας» τόνισε.

Εύλογα και σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται, κατά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, από το γεγονός ότι «για δεύτερη φορά, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δόθηκε άδεια στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δ. Κουφοντίνα. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για έναν επικίνδυνο και αμετανόητο εγκληματία-τρομοκράτη» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η Ενωση Κεντρώων αναφέρει πως «στην προσπάθειά της να αλλάξει την πολιτική ατζέντα η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν σέβεται την κοινωνία και τους πολίτες. Την ώρα που η Ελλάδα πενθεί τους νεκρούς της ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι, αυτήν την ώρα βρήκε η κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα του δολοφόνου της 17Ν».
Με ανάρτησή του στο twitter, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνει: «Ενας εγκληματίας που δεν έχει νιώσει την ανάγκη για μισή συγγνώμη ΔΕΝ μπορεί να απολαμβάνει το προνόμιο της αγροτικής φυλακής».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα