Reworks με νότες από πλήκτρα

Για τις τέσσερις ημέρες του φεστιβάλ μιλά στη «δημοκρατία» ο διοργανωτής Αναστάσης ΔιόλατζηςΑπό την
Ελένη Σκάρπου

Eπιστρέφει, μας γοητεύει, δίνει ζωή στην πόλη, μας φέρνει σε επαφή με μουσικές και καλλιτέχνες που δεν θα βλέπαμε υπό άλλες συνθήκες. Το 14ο Reworks Festival ανοίγει τις πύλες του στις 20 Σεπτεμβρίου και έως τις 23 του ίδιου μήνα μάς επιφυλάσσει εκπλήξεις ως ο φεστιβαλικός θεσμός της σύγχρονης μουσικής στον Πολυχώρο του Fix. «Είμαι χαρούμενος μια και φέτος τα Reworks και Reworks Agora συνεχίζουν την πρόοδό τους, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα. Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Reworks θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, αλλά μεγαλώνοντας τη χωρητικότητα του την Παρασκευή, τη δεύτερή του μέρα.

Μια μεγάλη αλλαγή θα γίνει φέτος και στο Reworks Agora που, βλέποντας την πρόοδό του, παίρνει πια τη δική του μέρα, καθώς εμπλουτίζεται με περισσότερα δρώμενα. Για πρώτη φορά η διεξαγωγή του Reworks Agora θα γίνει την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου και θα φιλοξενήσει πάνελ συζητήσεων, προβολές, ένα ειδικό πρότζεκτ για το Reworks, μια συναυλία σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση, αλλά και ένα βραδινό πάρτι» αναφέρει ο Αναστάσης Διόλατζης, που υπογράφει τη διοργάνωση από την αρχή της ως τώρα μαζί με το team του.

Το μυστικό της

Παράλληλα με όλους αυτούς τους καλλιτέχνες που καταφτάνουν από τους κόλπους της ηλεκτρονικής μουσικής η φετινή χρονιά έχει το μυστικό της. «Θα δώσουμε φέτος έμφαση στην προώθηση μουσικών ειδών που δεν τυγχάνουν μεγάλης προβολής στη χώρα, όπως η σύγχρονη κλασική και άλλες πιο ειδικές σκηνές, με την παρουσίαση καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Ενα πολύ ιδιαίτερο project, αποκλειστικά για το Reworks, που παρουσιάζεται σε πρώτη παγκόσμια προβολή, είναι η συναυλία των Grandbrothers, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το έργο θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Reworks Agora, στις 16 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ θα έχουμε φέτος την τιμή να σας παρουσιάσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον ιδρυτή και CEO της Ableton, Gerhard Behles, δημιουργό του πιο διαδεδομένου software μουσικής σύνθεσης αυτή τη στιγμή στον κόσμο» επισημαίνει ο ίδιος. Μάλιστα, δεκαέξι από τα σχήματα του φετινού line-up παρουσιάζονται πρώτη φορά στην Ελλάδα ή τη Θεσσαλονίκη.

«Το Reworks Festival και φέτος, για ακόμη μια χρονιά, διακρίνεται από παγκόσμιας εμβέλειας μέσα, ως ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο για τον μήνα Σεπτέμβριο, μια τιμητική διάκριση για την πόλη και τη χώρα, λειτουργώντας και ως πόλος έλξης για επισκέπτες από όλη την Ευρώπη στη Θεσσαλονίκη» καταλήγει ο Αναστάσης Διόλατζης, κι εμείς περιμένουμε να απολαύσουμε από Laurent Garnier, Richie Hawtin, Body & Soul, Matthew Herbert έως και Maceo Plex, Daphni aka Caribou, Kiasmos, Michael Mayer, και όχι μόνο…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα