«Δεν θα υποκύψουμε στην εγκληματική συμμορία του Τύπου»

Αρθρο-παρέμβαση του εκδότη Ι. Ν. Φιλιππάκη • Δεν θα τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν τις εφημερίδες, όπως έκαναν και με το ποδόσφαιρο

Τις προηγούμενες μέρες ο Ομιλός μας έγινε αποδέκτης μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης ανηθικότητας από μέσα που ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από τον υπόδικο εφοπλιστή κ. Β. Μαρινάκη.

Αφορμή ήταν η αίτηση υπαγωγής μίας εκ των εταιριών μας στην προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Η αίτηση υπαγωγής κατατέθηκε για να ρυθμιστούν οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, και έγινε με απολύτως τυπικό τρόπο, χωρίς καμία εξωθεσμική παρέμβαση· οφειλές που δημιουργήθηκαν στην προσπάθεια επιβίωσης που καταβάλλουν οι εφημερίδες μας, αρνούμενες να υποκύψουν στις ποικίλες επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται ώστε να αλλοιώσουν τον ανεξάρτητο δημοσιογραφικό χαρακτήρα τους.

Δεν υποκύψαμε ούτε στις «συστημικές» πιέσεις για να παύσουμε να επικρίνουμε τη λαίλαπα των Μνημονίων και το διεφθαρμένο πολιτικό, επιχειρηματικό και τραπεζικό σύστημα που τις δημιούργησε και τις στήριξε. Δεν υποκύψαμε ούτε στις βρόμικες πιέσεις μιας εγκληματικής συμμορίας που έχει στηθεί και στον Τύπο, με αποκλειστικό στόχο τη φίμωση κάθε «αντιπολιτευόμενης» φωνής.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι το δημοσιογραφικό συγκρότημά μας, που ιδρύθηκε το 2010 εν μέσω της απόλυτης κρίσης στον Τύπο, που εκδίδει τέσσερις ημερήσιες εφημερίδες, που απασχολεί πάνω από 250 εργαζομένους, στέκεται και θα σταθεί όρθιο απέναντι σε κάθε χυδαία και ύπουλη προσπάθεια να το κάμψει. Τους διαβεβαιώνουμε ότι με όλες μας τις δυνάμεις δεν θα τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν τον Τύπο και την ίδια την πατρίδα μας εν τέλει, όπως έκαναν και με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διαβεβαιώνουμε τον κ. Μαρινάκη και τα κάθε λογής υποκείμενα που τον συντροφεύουν ότι θα αντισταθούμε στις επιθέσεις τους, τις οποίες δεχόμεθα τέσσερα χρόνια τώρα με δεκάδες συκοφαντικά δημοσιεύματα (!) και οι οποίες χρηματοδοτούνται από αγνώστου προελεύσεως κεφάλαια.

Καλούμε δε τις αρμόδιες Αρχές επιτέλους να ελέγξουν αυτές τις πηγές χρηματοδότησης και να προφυλάξουν το θεσμικό πλαίσιο στα ΜΜΕ προτού να είναι πολύ αργά. Επισημαίνουμε σε όσους σιωπούν και παρατηρούν ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι ότι το φαινόμενο αυτό σύντομα θα χτυπήσει και τη δική τους πόρτα.

Τέλος, διαβεβαιώνουμε τους καλούς «δημοσιογράφους» των εφημερίδων που σιτίζονται από αυτά τα αγνώστου προελεύσεως κεφάλαια ότι τελείωσε η ανοχή μας προς τους δήθεν ιστορικούς τίτλους για τους οποίους εργάζονται. Πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα πληροφορηθεί με λεπτομέρειες την ιστορία τόσο των τίτλων αυτών όσο και όλων των εμπλεκομένων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα