Στο νοσοκομείο (εκτός κινδύνου) έπειτα από καρδιακό επεισόδιο ο Μίκης Θεοδωράκης

Στο Ιατρικό Κέντρο νοσηλεύεται από το βράδυ της Παρασκευής ο Μίκης Θεοδωράκης έπειτα από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο. Η κατάσταση της υγείας του έχει σταθεροποιηθεί και προς το παρόν δεν ανησυχεί τους θεράποντες γιατρούς, οι οποίοι ωστόσο βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση.

Ο μεγάλος Ελληνας μουσικοσυνθέτης αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας λόγω και της προχωρημένης ηλικίας του, αλλά και της εύθραυστης κράσης του, καθώς ο οργανισμός του καταπονήθηκε αρκετά από κακουχίες που υπέστη την περίοδο των πολιτικών διώξεών του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, που βρισκόταν στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας, ένιωσε το βράδυ της Παρασκευής έντονη δυσφορία στο στήθος και παρουσίασε ταχυκαρδία. Αμέσως μεταφέρθηκε στο ιδιωτικό νοσοκομείο στο Μαρούσι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Η διάγνωση ήταν ισχυρό καρδιακό επεισόδιο με ταχυκαρδία. Οι γιατροί αμέσως άρχισαν τις διαδικασίες για την καρδιακή ανάνηψη και τη σταθεροποίηση της λειτουργίας της καρδιάς και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ανταποκρίθηκε

Ο οργανισμός του Μίκη Θεοδωράκη ανταποκρίθηκε στη φαρμακευτική αγωγή και, αφότου σταθεροποιήθηκε η λειτουργία των ζωτικών οργάνων και της καρδιάς, μεταφέρθηκε σε θάλαμο νοσηλείας. Εκεί παραμένει ακόμα υπό ιατρική επιτήρηση. Οι θεράποντες γιατροί εκτιμούν ότι ο μεγάλος κίνδυνος έχει τώρα περάσει. Ωστόσο, παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω της ηλικίας του κ. Θεοδωράκη, εκφράζουν ωστόσο την αισιοδοξία τους για την έκβαση.

Χθες εκδόθηκε ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Μίκη Θεοδωράκη. Το ανακοινωθέν αναφέρει: «Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης προσήλθε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών την Παρασκευή 3/8, στις 11.19 μ.μ., μετά από νυχτερινό άτυπο προκάρδιο άλγος και επεισόδιο ταχυαρρυθμίας. Με ήπια αιμοδυναμική αστάθεια εισήλθε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου ανετάχθη φαρμακευτικά το επεισόδιο της ταχυαρρυθμίας και το μεσημέρι του Σαββάτου, στις 2 μ.μ., μεταφέρθηκε σε θάλαμο όπου συνεχίζει νοσηλευόμενος».

Ο 93χρονος μεγάλος μουσικοσυνθέτης πάσχει από χρόνια καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, ενώ και λόγω του ύψους του αντιμετωπίζει και κινητικές δυσκολίες. Ωστόσο, παρά το βαρύ ιατρικό ιστορικό, παραμένει ιδιαίτερα δραστήριος πνευματικά. Η πιο πρόσφατη δημόσια εμφάνισή του ήταν στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία, όταν συνεπήρε τα πλήθη με την εμπνευσμένη ομιλία του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα