Ρίγη συγκίνησης στο μνημόσυνο Ισαάκ, Σολωμού

Το 22ο ετήσιο μνημόσυνο των δύο νεομαρτύρων του Ελληνισμού Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού τελέστηκε χθες στο Παραλίμνι, σε κλίμα μεγάλης συγκινησιακής φόρτισης και κατάνυξης, παρουσία 1.200 μοτοσικλετιστών της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού», που τίμησαν με αυτόν τον τρόπο τούς δύο ήρωες. Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλη στον Ναό του Αγίου Δημητρίου, παρουσία του Κύπριου υπουργού Αμύνης Σάββα Αγγελίδη, του υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς Κώστα Χρυσηλίου, βουλευτών και επισήμων.

Ακολούθησε τρισάγιο στους τάφους των νεκρών, στο κοιμητήριο Παραλιμνίου, πάντα με την παρουσία των μοτοσικλετιστών που είχαν ξεκινήσει από την Παρασκευή οδοιπορικό κατά μήκος της νεκρής ζώνης, προτού τελικά καταλήξουν στο κοιμητήριο, με σύνθημα «γιατί η μνήμη γεννά ελπίδα». Στην πορεία συμμετείχε και η κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία, η οποία κατέθεσε στεφάνι στο συρματόπλεγμα του οδοφράγματος Δερύνειας κοντά στον τόπο όπου έπεσε ο πατέρας της από τα άνανδρα χτυπήματα τα οποία δέχθηκε από ορδές Γκρίζων Λύκων. Στο συρματόπλεγμα του οδοφράγματος κατέθεσε στεφάνι και ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού Σπύρος και η εκδήλωση έληξε με τους συμμετέχοντες να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο. Στο κοιμητήριο Παραλιμνίου αλλά και στο οδόφραγμα της Δερύνειας μεταφέρθηκε και η μοτοσικλέτα του Τάσου Ισαάκ, την οποία τα μέλη της Πρωτοβουλίας έχουν ανακαινίσει και συντηρήσει. Μπροστά από αυτή την ιστορική πλέον μοτοσικλέτα ο Ανδρέας Πετεμερίδης της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» δήλωσε αφήνοντας αιχμές κατά της κυπριακής κυβέρνησης: «Οι μοτοσικλετιστές βρίσκονται πάλι πιστοί στο καθήκον τους στον χώρο θυσίας των δύο παλικαριών, ένας χώρος που θα έπρεπε να αποτελεί μνημείο τιμής για τους δύο ήρωες». Αντί αυτού, βλέπουμε ένα οδόφραγμα ελέγχου των Κύπριων πολιτών για να διακινηθούν ελεύθερα στον ίδιο τους τον τόπο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα