Τελευταία παράσταση για τον Τόσκα

Σε προαναγγελία αποκεφαλισμών υπηρεσιακών παραγόντων εξελίχθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου τού Προστασίας του Πολίτη από τον Νίκο Τόσκα στον Πάνο Σκουρλέτη το Σάββατο. Ο Νίκος Τόσκας, σε φορτισμένο κλίμα, δήλωσε ότι «η συνείδησή μου μού επέβαλε από την πρώτη στιγμή να υποβάλω την παραίτησή μου. Ηταν το αυτονόητο και το ελάχιστο» και, σε μια προσπάθεια εξιλέωσης για τη γραμμή ότι δεν υπήρξαν λάθη, ανέφερε: «Προσπαθήσαμε τις δύσκολες ώρες της μάχης να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα, επειδή δεν είχαμε άλλη επιλογή. Οταν ήρθε η ώρα του απολογισμού, όλοι λυγίσαμε. Τα δέντρα θα ξαναφυτευτούν, τα σπίτια θα ξαναχτιστούν, οι ακρογιαλιές θα γεμίσουν παιδικές φωνές. Oμως, αυτοί που χάθηκαν δεν θα ξανάρθουν κοντά μας».

Ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε «άδικο» να αξιολογηθεί ο Νίκος Τόσκας μόνο με βάση τη φονική πυρκαγιά, καλώντας εμμέσως τους αρχηγούς της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη να παραιτηθούν και προαναγγέλλοντας «ριζικό επανασχεδιασμό» της Πολιτικής Προστασίας. «Υπάρχει ανάγκη, μέσα από την αποτίμηση των τελευταίων ημερών, να βγουν με πιο υψηλό το φρόνημα, διότι και άλλες φορές θα βρεθούν αυτά τα Σώματα (σ.σ.: Αστυνομία και Πυροσβεστική) αντιμέτωπα με δύσκολες καταστάσεις και είναι απαίτηση του ελληνικού λαού να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων στις δύσκολες στιγμές και να διαφυλάσσουν την ακεραιότητά του, τη ζωή του, την περιουσία του» σημείωσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα