Αγαμέμνων στη Θεσσαλονίκη!

Η πρωταγωνίστρια Μαρία Πρωτόπαππα μιλά στη «δημοκρατία» για την παράσταση στο Θέατρο Δάσους και την ΚλυταιμνήστραΑπό την
Ελένη Σκάρπου

Είναι το πρώτο έργο της τριλογίας «Ορέστεια» του Αισχύλου, με τίτλο «Αγαμέμνων», και αυτό το καλοκαίρι το ακολουθούμε στους σταθμούς που κάνει ανά την Ελλάδα.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τσέζαρις Γκραουζίνις με την πολύ ξεχωριστή ματιά του. Την περασμένη Κυριακή η παράσταση συγκλόνισε το κοινό του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις στο Θέατρο Δάσους, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Δάσους.

Στον διπλό ρόλο του Αγαμέμνονα και του Αιγίσθου θα απολαύσουμε τον Γιάννη Στάνκογλου και ως Κλυταιμνήστρα θα δούμε επί σκηνής τη Μαρία Πρωτόπαππα, η οποία βιώνει τον συγκεκριμένο ρόλο με πολύ ιδιαίτερο τρόπο τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

«Για κάθε ηθοποιό η αναμέτρηση με ρόλους όπως η Κλυταιμήστρα είναι μια μεγάλη αποκαλυπτική ευκαιρία. Η πολυεπίπεδη σκέψη που υπάρχει πίσω από τη σύνθεση αυτών των ρόλων σού επιβάλλει σχεδόν να συγκεντρωθείς σε κάποιες μόνο από τις όψεις του χαρακτήρα. Είναι ένα ταξίδι που θέλει συγκέντρωση και επιλογές σαφείς. Προσωπικά νιώθω τυχερή με ένα τέτοιο κείμενο, να έχω να επιλέξω ανάμεσα σε δρόμους που φωτίζουν τα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης» αναφέρει η γνωστή ηθοποιός και σίγουρα δεν θέλει να εμπλέξει αυτή την παράσταση και τα λόγια του Αισχύλου με διδάγματα για την εποχή μας.

Σε πρώτο πλάνο

«Οι επιλογές των ηρώων είναι, νομίζω, καλά ή κακά παραδείγματα. Κάθε εποχή είναι διαφορετική και καθένας βιώνει ένα έργο τέχνης σύμφωνα με τη δική του στιγμή και διάθεση. Το δίδαγμα έχει να κάνει συνήθως με συμπεράσματα και ένα έργο τέχνης οφείλει να μένει μακριά από αυτά» τονίζει η ίδια. Από την άλλη, μιλάμε για ένα έργο που φέρει τη μοίρα σε πρώτο πλάνο. Η Μαρία Πρωτόπαππα, πάντως, είναι πεπεισμένη πως, αν πιστεύεις στη μοίρα, εκείνη σίγουρα μπορεί να ορίσει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι και ζεις. Οσο για το θέατρο στην Ελλάδα του 2018… ξέρει πολύ καλά σε τι σημείο βρίσκεται.

«Θα έλεγα πως το κοινό με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο έρχεται στο θέατρο. Επίσης, οι θεατρικές σκηνές στην Ελλάδα πληθαίνουν. Το ίδιο και οι άνθρωποι που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με αυτό. Θα ήμουν πολύ χαρούμενη αν όλοι οι παραπάνω παράγοντες ήταν περισσότερο φροντισμένοι και όχι πρόχειροι. Εάν ο λόγος για τον οποίο κάποιος έρχεται σε επαφή με το θέατρο είναι ειλικρινής, τότε έχει και τη διάθεση να μαθαίνει και να γίνεται καλύτερος θεατής και καλλιτέχνης» επιμένει η αγαπημένη ηθοποιός και μας υπόσχεται στιγμές μοναδικές πάνω στη σκηνή ως Κλυταιμνήστρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα